מכבי תל אביב ובעיקר יאניס ספרופולוס צריכים לשלוח פרחים צהובים ויפים להנהלת היורוליג, ואולי לשמח קצת את ג'ורדי ברטומאו המועמד להדחה. ואם היו יודעים מי היה אחראי על הגרלת סדר המשחקים ביורוליג, כנראה היו שולחים אליו גופיה ממסוגרת של קינן אוואנס, או אולי של דרק וויליאמס.
ההגרלה המאוד-נוחה-עד-כדי-הגזמה שקיבלו, מאפשרת לספרופולוס להמשיך לבנות תוך כדי תנועה את כל מה שלא הספיק ותיכנן לתקופת קדם העונה שלא היתה, להמשיך לטעות ולא לשלם במזומן ובהפסדים, ובעיקר להמשיך ברוגע לנסות, לטעות ולתהות, בחיפושו אחרי זהות הקבוצה שלו.
את המשך משחק החיפוש איפשרו הלילה (שלישי) יורי זדובץ', שגרסת המאמן שלו חיוורת ומוחלשת מול השחקן הגדול שהיה, וז'לגיריס קובנה שהיא צל עמום של הקבוצה הגדולה שבנה שם שאראס. אסור לזלזל באף משחק ואף קבוצה.
אבל יש סיבה שז'ילגיריס לא ניצחה עדיין העונה, והיא הגיעה להיכל כמתנה, בתזמון מצוין. היא איפשרה למכבי לרוץ בפתיחה ולקבל ביטחון, אבל גם השתמשה בכלים הבודדים שיש לה (מילאקניס וניבו) לחזור ולהוביל ולהלחיץ את מכבי. כל פעם שמכבי היתה צריכה דחיפה, זדובץ' העלה הרכב מוזר ואיפשר למכבי לצאת מהמשבר והלחץ.
מכיוון שלשחק נגד קבוצה כזו מייצר מראש ירידה בדריכות באופן טבעי, יאניס חיפש לעשות שינוי בחמישיה ומצא אותו בלהוריד לספסל את השחקן הכי חשוב שלו, ג'יימס נאנלי. נאנלי הגיב בחוסר שביעות רצון וקצת עצבנות, אבל החולשה הליטאית נתנה את אורך הרוח עד שהחמישיה הסתדרה. היא גם איפשרה למכבי לנצח משחק שבו ווילבקין לא פוגע. הוא דווקא תרם יפה ושיפר אחרים (6 אסיסטים), ובכלל מכבי כרגיל נראית יותר קבוצה כשהוא לא קולע הרבה.
נקודת ההתלבטות הגדולה של המאמן היווני קשורה לאופי וסגנון המשחק הנכון למכבי. שנהיה קטנים ונרוץ או שנהיה גדולים ונשחק לאט? מהירות או גודל? פיתרון בית ספר הוא מן הסתם גם וגם, תלוי מתי, ומי שמסמל את השילוב הזה הוא דרק וויליאמס, שמתקדם ממשחק למשחק, רץ מהר וחודר לטבעת, מסוגל לקלוע שלשות אבל גם דואג לריבאונד. ושוב המשחק הקל איפשר למאמן לשחק בין הסגנונות ולהתאים את השחקנים למגמה ולא להיפך. במיוחד בגלל שההיררכיה שלו עדיין ארוכה מדי ומבולגנת מדי.
המשחק הנוח מאפשר למכבי המשיך לעשות ניסיונות ברוטציה, אפילו במשחק השישי שלה, בה כבר אמורה להיות היררכיה מהודקת. כבר נכתב כאן - למכבי יש יותר מדי שחקנים – וזה גורם ליאניס להחליף יותר מדי ולנסות יותר מדי. אין לי מושג מה יש לטיילור לחפש על המגרש, ובכלל בהרכב, ובכלל בסגל. הערב התירוץ היה שישמור על מילאקניס, אבל ממש עדיף לתת את הדקות האלה לבלייזר או יפתח זיו. הקרוז הנעים איפשר גם לתת פחות דקות ללאסור למרות שהוא הגבוה הכי יציב ומשמעותי של מכבי. אולי כי מסתמן שהוא לא יחדש את החוזה, כדי לא לקחת דקות מז'יז'יץ', יקירו של המנהל המקצועי. ז'ז'יץ' נראה אמנם טוב, אבל לא היה לו ממש מתנגד.
ובעיקר, המשחקים הנעימים ורגועים האחרונים מאפשרים לאוואנס להיכנס הרבה יותר לאט מהדרוש לעמדת הרכז הראשון. מסתמן שבאופיו הוא לא לוקח, רק מחכה שיתנו לו. וסקוטי לא ייתן. גם יאניס לא. הוא חייב לקחת לבד. בפתיחה הוא בא קרוב לקחת את הכדור, מסר שני אסיסטים יפים לוויליאמס, אולי בהשפעת האפרו שכנראה משחרר אותו יותר מתסרוקת הצמות הצמודה. אבל אחר כך הוא הפך לדי פאסיבי בגישה לכדור ולא הפגין התעקשות להוביל אותו, ואפילו נראה די מרוצה כשסקוטי או נאנלי לוקחים אותו. הוא חייב להיות אגרסיבי בגישה לכדור. שחרר ורוץ לרשת קינן.
אז עכשיו, כל זה נגמר. כל ששת המשחקים האחרונים הנוחים והנעימים (חוץ ממילאנו) היוו חימום לקראת יום חמישי, בו תתייצב מול מכבי ת"א הקבוצה הטובה באירופה מברצלונה. לא יהיה זמן לנסות, לא תהיה אפשרות לטעות, מכבי לא תוכל לשחק עם רוטציה רחבה, ולא להוריד את נאנלי לספסל, ולא לקבל מווילבקין רק 5 נקודות עם 1 מ-9 מהשדה. כדי לנצח את שאראס, הווינר האולטימטיבי, מכבי תצטרך להציג זהות שלמה ומהודקת, שעדיין לא זוקקה. להיות גדולה וגם מהירה, ולהיות בעלת הבית. תוקף המתנה מהיורוליג פג, ועכשיו צריך לרשום קבלות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
