פרשת ההרחקה של שחקניה המוכשרים של מכבי דימונה, שון ורואי סולומון, עד לתום פרויקט פורטוגל וביטול מעמד הספורטאים המצטיינים שלהם ממשיכה לתת את אותותיה בקבוצה הדרומית, שהפסידה ביום שישי ביטבתה 28:23 להפועל חבל אילות, ובאופן מפתיע נותרה במקום לפני האחרון עם אפס נקודות.
בעיר דימונה מבינים היטב כי הרחקת האחים סולומון, בשל החלטתם שלא לצאת עם הנבחרת לפרויקט פורטוגל, עלולה להוות מכה אנושה למועדון ככלל ולאחים בפרט, שנחשבו לשחקנים בולטים בנבחרות הצעירות של ישראל. בעקבות כך, המועדון הגיש ערעור לבית הדין העליון באמצעות עו"ד יפתח אבן עזרא.
"לאורך כל השנים, מי שנשא בעלות נסיעותיהם הרבות והגעתם של השניים לאימוני הנבחרת היו הוריהם והמערערת, אשר תמכה בהם לאורך השנים, מתוך רצון לתקוע יתד בנבחרות הצעירות ולהוות חלק מרכזי בענף", נכתב בערעור במסגרת ביקורת קשה נגד התנהלות איגוד הכדוריד לאורך השנים. "עלות הנסיעה הגיעה לאורך השנים לעשרות אלפי שקלים, ללא כל טענה או טרוניה מצידם. ההשתתפות בנבחרת היוותה מבחינתם זכות גדולה".
במכתב הערעור נטען עוד כי מנכ"ל האיגוד אישר באותו ערב ליו"ר המועדון לשלב את השחקנים במשחק מול הפועל קריית אונו (תוך צירוף צילום ווטסאפ שלכאורה מוכיח את הדברים). ב־29 בספטמבר פורסמה ההחלטה, ועו"ד אבן עזרא כותב כי הוועדה חשבה שמדובר ב"סט תירוצים" וכי האיגוד "אינו יכול לכפות את ההשתתפות בפרויקט, אך אי השתתפותם בו מהווה הפרה של כללי האיגוד".
ב־7 באוקטובר התקיים הדיון המשמעתי בתיק, ולטענת עו"ד אבן עזרא, "סירב הדיין הנכבד להסתכל בתכתובות ואף סירב לאפשר ליו"ר המערערת להקריא אותן כפי שהן מהטלפון שלו, בסדר כרונולוגי לפי תאריכים".
הפעילות של דימונה לא מסתכמת בערעור בלבד. ראש העירייה בני ביטון שלח בשבוע החולף מכתב חריף לשר התרבות והספורט חילי טרופר, וכיתב בו, בין השאר, את מנכ"ל מכבי ישראל נאור גלילי, וכן בכירים באיגוד. לדבריו, העונש שספגו האחים סולומון מהווה "פגיעה בערך השוויון בספורט", וכן העונש עשוי "לסיים את הקריירה המקצוענית של הספורטאים". ביטון הוסיף כי "מדובר בשני ספורטאים מצטיינים, מהמובילים והמוכשרים טובים בבני גילם". לדבריו, "במידה ומעמד הספורטאי יבוטל להם, 3 שנות שרות צבאית יגדעו קריירה ספורטיבית של 2 משחקני העתיד של ענף הכדוריד".
ראש עיריית דימונה הוסיף כי הוועדה שהמליצה על העונש "אינה קיימת באיגוד וללא סמכויות, לא בוצע מטעם האיגוד כל הליך משמעתי נגד השחקנים או האגודה, ולא הועברה לאגודה ולשחקנים החלטה בכתב".
ביטון עוד כותב במכתבו כי "ביום ראשון השלישי לאוקטובר נערך משחק בית בו אירחה מכבי דימונה את הפועל קריית אונו, עד שעות הערב הופיעו השחקנים שון ורואי סולומון באתר האיגוד ברשימת השחקנים של מכבי דימונה. כשעתיים לפני המשחק נמחקו על ידי האיגוד 2 השחקנים באתר האיגוד". לדבריו, לאחר דין ודברים מול מנכ"ל ויועמ"ש האיגוד, השחקנים הוחזרו לרשימות - והם השתתפו במשחק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו