נבחרת ישראל תארח הערב (שלישי, 21:45) באצטדיון טוטו טרנר את מולדובה. שלושה ימים בלבד עברו מההפסד לסקוטלנד, והמטרות בנבחרת השתנו - מקום שלישי יספק את ראשי ההתאחדות לאור המצב שנוצר בבית.
חשוב לציין כי בחודש הבא ישראל תצא למשחק חוץ קשה באוסטריה לקראת סיום הקמפיין. "בישראל זה או העפלה או כלום, אבל אני לא רואה זאת כך", הסביר המאמן וילי רוטנשטיינר, "ראיתי איך שיחקנו מול האמפדן פארק מלא, וזה תהליך מדהים".
התחושות של רוטנשטיינר משקפות היטב את מה שקורה בינו לבין השחקנים בחדר ההלבשה. בשיחות בינו לבינם, הבטיחו לו השחקנים, ובהם החלוץ ערן זהבי, "לעשות הכל כדי לסיים במקום הכי גבוה שאפשר ולסיים את הקמפיין בצורה מרשימה".
זהבי ושאר חבריו, שתומכים פומבית בהמשך דרכו של האוסטרי כמאמן, יודעים שניצחונות במשחקים שנותרו (מולדובה, אוסטריה ואיי פארו) עשויים להביא את ועדת האיתור לקבל את עמדתם. "זו לא סיטואציה קלה עבורי, ואני יודע מה קורה סביב הנבחרת. תפקידי להתרכז במשחק מול מולדובה".
על התמיכה מחדר ההלבשה אמר המאמן: "זה מחמיא לי מאוד, אבל ההתאחדות תקבל את ההחלטות. אני אציג את התהליך שהכדורגל הישראלי עבר, והם יחליטו אם זה מתאים".
חשוב לציין כי לאור הרוחות בתוך הנבחרת, גם בכירים בהתאחדות שהיו בעד סיום עבודתו של רוטנשטיינר ימתינו לראות כיצד יסתיים הקמפיין.
"מקום שלישי הוא בטח לא כישלון בקמפיין עם דנמרק, סקוטלנד ואוסטריה באותו הבית", אמר גורם, "אבל צריך לחשוב מה טוב עבור נבחרת ישראל, ולא עבור שחקן כזה או אחר".
רוטנשטיינר לא צפוי לבצע שינויים ב־11 שפתחו בסקוטלנד. הבלם חאתם עבד אלחמיד תוכנן לשחק, אך הוא שוחרר בעקבות נפיחות בברכו. איאד אבו עביד ימשיך במרכז ההגנה, לצידם של ניר ביטון ועפרי ארד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
