בספטמבר 2005 סרחיו ראמוס הפך לרכש הספרדי הראשון של נשיא ריאל מדריד פלורנטינו פרס. אף שהוא היה בן 19 בלבד, ריאל שילמה לסביליה 27 מיליון יורו עבורו, בעסקה הכי יקרה לבלם בליגה.
16 שנים ו־671 משחקים לאחר מכן, הילד עם השיער הארוך התייצב מול אותן מצלמות עם אותו הנשיא, אך הפעם הוא הגיע כאגדה, מלווה באשתו ובארבעת ילדיו - כדי להיפרד.
ראמוס, אחד הבלמים הכי משמעותיים בכדורגל האירופי, הוא מהשחקנים החשובים ביותר בריאל. לא רק בגלל 22 התארים (ביניהם 4 בליגת האלופות) ו־101 השערים שכבש (הוא בלם!), אלא גם בגלל רוח הלחימה, הכוח הבלתי רגיל והאישיות שהביאו אותו ואת חבריו לא לוותר לעולם.
הואיל ובשנה הבאה הוא ישחק בפ.ס.ז' או באנגליה, הליגה נותרת ללא שני הבלמים הכי דומיננטיים שלה במאה ה־21 - קרלס פויול, שעזב בגלל פציעות, וראמוס, שעוזב בעקבות אי הסכמה עם הנשיא. "זה רגע מהקשים בחיי. אף אחד לא מוכן להיפרד מריאל מדריד. הגעתי לכאן עם אבי", כך החל בנאומו לפני שפרץ בבכי. פרס סיכם: "אני גאה בכל מה שעשית, אתה אחת האגדות הגדולות של מדריד. היית הקפטן הגדול שלנו".
אחרי הטקס הקצר שבו ניכרה הקרירות בין ראמוס לפרס, הבלם המשיך למסיבת עיתונאים לבדו, ובה חשף: "הכסף מעולם לא היה הבעיה. הם הציעו לי חוזה לעוד שנה, ואני רציתי שנתיים. בשיחות האחרונות הסכמתי לשנה בלבד, כולל קיצוץ של עשרה אחוזים משכרי, אך נאמר לי שההצעה כבר אינה רלוונטית. מעולם לא רציתי לעזוב".
בסביבת הנשיא טוענים, לעומת זאת, שראמוס סירב להצעה בפברואר והמתין ארבעה חודשים כדי להודיע שהוא מקבל אותה. פרס שוב הוכיח שהוא פועל כאיש עסקים בקור רוח. בזמן האחרון רצה הנשיא לבצע מהפכה בקבוצה שתפחית את הכוח של השחקנים בחדר ההלבשה, משימה שפרס חשב שתהיה קלה יותר ללא ראמוס הדומיננטי.
ראמוס יודע שאם היה מקבל את ההצעה בהתחלה הוא היה ממשיך, כי כמעט בכל פעם בשנים האחרונות היה סיפור דומה, ובסוף הכל הסתדר. הפעם, כשראמוס בן 35, לפלורנטינו היה קל יותר להיפרד מסמל כמוהו.
ריאל בינתיים מסודרת בהגנה עם מיליטאו, נאצ'ו, וראן (אלא אם יחליט לעזוב בעקבות זידאן) והרכש אלבה. מנגד, ראמוס מוכרח להחליט מהר היכן ישחק בשנה הבאה. למרות הפציעות שהשאירו אותו מחוץ ליורו, יש לו לפחות עוד שנתיים בשיא. אז לאן הוא יעבור? מדברים על צ'לסי וכמובן על פ.ס.ז'.
יכול להיות שאמבפה יגיע בקיץ מפריז, וזה יהיה הפיצוי הגדול עבור אוהדי הבלאנקוס, שיוכלו לשכוח את העונה הקשה שהסתיימה ללא תארים, ואחרי שאיבדו שתי אגדות כמו זידאן וראמוס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
