גורפת תארים גם מחוץ למגרש: ההצלחה הכלכלית של ריאל מדריד

הבלאנקוס הוכתרו בפעם השלישית ברציפות כמועדון עם הכי הרבה הכנסות בעונה לפי מגזין דלויט עם הגדלה של 115 מיליון יורו מהשנה שעברה ופער של 200 מיליון מברצלונה שאחריה • ליברפול רק היא הקבוצה האנגלית המוליכה • ואיפה אלופת אירופה?

נשיא ריאל מדריד פלורנטינו פרס. צילום: AFP

מעבר לשם הגדול, ליוקרה ולרעב הבלתי נגמר לתארים, ריאל מדריד מציבה רף גם בזירה הכלכלית ומשמשת מודל למועדון שמתנהל כמו תאגיד משומן. לפי מגזין דלויט, זו השנה השלישית ברציפות שבה הבלאנקוס שוברים את שיא ההכנסות למועדון כדורגל ומובילים את הדירוג העולמי.

בראשות פלורנטינו פרס, המועדון ייצר בעונת 2024/25 הכנסות של 1.161 מיליארד יורו - סכום הגבוה ביותר מ־115 מיליון יורו לעומת העונה שקדמה לה. הנתון מציב את הקבוצה מבירת ספרד בפער משמעותי משאר מועדוני היבשת.

למרות שלא הצליחה לזכות באף תואר משמעותי בעונה המדוברת, ריאל מדריד מוכיחה פעם נוספת כי מדובר במכונת רווחים משומנת. עיקר ההכנסות הגיעו מהפעלת אצטדיון סנטיאגו ברנבאו לאחר השיפוץ, מהשתתפות בגביע העולם למועדונים, משיפור במכירות המרצ’נדייז וכמובן מההכנסות מליגת האלופות.

שחקני ריאל מדריד חוגגים, צילום: AFP

פער של 200 מיליון

הקבוצה היחידה שמתקרבת לבלאנקוס וממוקמת במקום השני בדירוג היא ברצלונה, עם הכנסות של 974.8 מיליון יורו בעונת 2024/25 ופער של כמעט 200 מיליון יורו מהמוליכה. הספרדית האחרונה שנכנסה ל־20 הראשונות היא אתלטיקו מדריד, המדורגת במקום ה־13.

את המקום השלישי והרביעי תופסות באיירן מינכן ופריז סן ז’רמן בהתאמה. בהמשך הרשימה בולטת הנוכחות האנגלית, עם לא פחות מתשע קבוצות פרמייר ליג המדורגות בין 20 המועדונים המכניסים ביותר באירופה.

שחקני ברצלונה חוגגים את הזכייה בסופר קופה., צילום: רויטרס

20 המועדונים המכניסים ביותר בעונה שעברה

ריאל מדריד – 1.161 מיליארד יורו
ברצלונה – 974.8 מיליון יורו
באיירן מינכן – 860.6 מיליון יורו
פריז סן ז’רמן – 837 מיליון יורו
ליברפול – 836.1 מיליון יורו
מנצ’סטר סיטי – 829.3 מיליון יורו
ארסנל – 821.7 מיליון יורו
מנצ’סטר יונייטד – 793.1 מיליון יורו
טוטנהאם – 672.6 מיליון יורו
צ’לסי – 584.1 מיליון יורו
אינטר – 537.5 מיליון יורו
בורוסיה דורטמונד – 531.3 מיליון יורו
אתלטיקו מדריד – 454.5 מיליון יורו
אסטון וילה – 450.2 מיליון יורו
מילאן – 410.4 מיליון יורו
יובנטוס – 401.7 מיליון יורו
ניוקאסל – 398.4 מיליון יורו
שטוטגרט – 296.3 מיליון יורו
בנפיקה ליסבון – 283.4 מיליון יורו
ווסטהאם – 276 מיליון יורו

אורן רוזמן, שותף ומוביל תחום תקשורת, מדיה וספורט ב-Deloitte ישראל: "המסר של ה‑Money League השנה ברור: מועדוני העל כבר לא מוכרים 90 דקות - הם מפעילים מותג ונכס בדמות אצטדיון 365 ימים בשנה. מי שלוקח בעלות על המסחור, הדאטה וחוויית האוהד מייצר יתרון מבני שקשה לסגור רק דרך תוצאות על הדשא. בישראל ראינו השנה עד כמה הכנסות 'יום משחק' תלויות במציאות חיצונית—אבל דווקא זה מחדד את ההזדמנות ולא רק את הסיכון: להפוך קהל נאמן להכנסה יציבה באמצעות CRM, דיגיטל, חסויות ומימוש האצטדיון גם בימים בלי משחק. לאורך זמן מי שיבנה מנוע מסחרי יראה קפיצה אמיתית בהכנסות ובשווי המועדון".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

אוהד הצית פסל של כריסטיאנו רונאלדו בפורטוגל // קרדיט: אינסטגרם

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר