כדורגלן העבר האגדי אלי אוחנה, הסמל הגדול של בית"ר ירושלים ומי שהוביל את הצהובים-שחורים מהבירה להצלחות רבות, סיפק הבוקר (ראשון) חשיפה מסקרנת במיוחד במהלך שידור תוכניתו עם ברק סרי ברדיו 103FM.
הדיון התחיל כפוליטי, כאשר אוחנה התייחס לדבריו של הרמטכ"ל לשעבר, גדי איזנקוט, שלא פסל תמיכה מהמפלגות הערביות על מנת להקים ממשלה שתוכל להחליף בבחירות את הממשלה הנוכחית בראשותו של בנימין נתניהו ומפלגת "הליכוד" וטען כי הוא לא מאמין למילה של רע"ם ומנסור עבאס, והוסיף כי הוא לא רוצה לראות אותם תומכים בממשלה הבאה.
עם זאת, סרי מיד גרר את הדיון לסוגיית בית"ר ירושלים והעובדה שאין שחקנים ערבים ישראלים במדי הצהובים-שחורים מהבירה: "אני לא התנגדתי לשחקן ערבי ואני אגיד לך יותר מזה, היו לפחות שלושה שחקנים שאני לא אגיד את שמותיהם כי זה סתם יכול אולי לעשות להם נזק, לפחות שלושה שכבר היו סיכומים איתם והם כבר הודיעו שיבואו לשחק בבית"ר ירושלים וברגע שהם ראו את התגובות קיבלו רגליים קרות".
על פרשת הצ'צ'נים עם זאור סדאייב וג'יבראיל קדאייב, סיפר אוחנה: "עם קדאייב וסדאייב מה שהיה זה שגאידמק רצה להכניס אצבע בעין לאוהדי בית"ר ירושלים עם שני שחקנים מוסלמים, מה שהיה לדעתי עובר אם הם היו שחקנים ברמה טובה. אבל הם היו שחקנים מאוד בינוניים והוא עשה את כל המהלך הזה כי הוא כעס מאוד שלא בחרו בו לראשות עיריית ירושלים והוא עשה את הכל כדי להזיק לקבוצה".
על האפשרות שיצטרף שחקן ערבי: "זה לא יקרה. גם בתקופת משה דדש ואתה יכול לשאול אותו, היו סיכומים עם שחקנים ערבים. לפני שנתיים-שלוש, רמזי ספורי שיחק בסכנין ואז יצא בכותרת 'אני מוכן להיות השחקן הערבי הראשון בבית"ר ירושלים', יום אחר כך הוא קיבל כנראה תגובות מהאזור שלו והחברה שלו והקבוצה שהוא שיחק בה וחזר בו בצורה מוחלטת. אגב, אני לא בא אליו בטענות, אני יכול להבין אותו. כל העניין הזה זה לשים אצבע בעין".
"זה לא יקרה כי ערבי לא ירצה להגיע לבית"ר ירושלים, לי אף פעם לא הייתה בעיה עם שחקן ערבי בבית"ר ירושלים. הכדורגל באופן כללי זה אחד התחומים שבאמת יש בהם את הדו קיום הכי גדול במדינת ישראל. יש עשרות ומאות שחקנים ערבים ואני יכול להגיד לך באופן אישי, אני אימנתי את נבחרת הנוער במשך 8 שנים ואצלי עברו עשרות, אם לא מאות, שחקנים מהמגזר הערבי, ועד היום אני בקשר עם חלק מהם והם מזמינים אותי לשמחות שלהם ולאירועים שלהם ונותנים ריסקפט וכבוד. לי אין בעיה עם הערבים הישראלים, להפך, אני חושב שבכדורגל באמת זה הדו קיום הכי גדול".
"בגלל זה אני חושב שלהכניס כל פעם שמדברים על ערבים את 'אבל בית"ר לא מביאים ערבי', כשאני אומר לך שאין ערבי שיעז להגיע לבית"ר ירושלים כי הוא לא יגמור טוב עם האוכלוסיה שלו".
על סיפור צירופו של סלאח חסארמה לבני יהודה: "אני אגיד לך עוד סיפור, אני אימנתי את בני יהודה שבזמנו גם האוהדים שלהם מנעו מכל שחקן מהמגזר הערבי להגיע לבני יהודה. החלטנו לצרף שחקן בשם סלאח חסארמה, ואני אומר לך, קיבלתי איומים, באו אליי בפנים ואמרו לי 'זה לא יעבור, לא יהיה פה שחקן ערבי, לא יקרה דבר כזה ואנחנו לא ניתן לזה לקרות'. הייתה התנגדות קשה, אבל אנחנו לא התעמתנו עם האוהדים, עשינו מה שחשבנו שצריכים לעשות. יו"ר בני יהודה עמד מאחורי המהלך הזה ואתה יודע משהו? אתה יודע מי נבחר על ידי אוהדי בני יהודה לשחקן האהוב באותה עונה? סלאח חסארמה. מאז לא מעט שחקנים ערבים משחקים גם בבני יהודה. צריך לעשות את ההבחנה בין הערבים הישראלים, בוודאי אלה שמתעסקים בספורט ובכדורגל, לעומת אנשים שכל הזמן מחפשים את רעתנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנואוחנה על דו קיום בעולם הכדורגל: "זה אחד מהתחומים שיש בו את הדו קיום הגדול בישראל. אימנתי את בני יהודה, בזמנו האוהדים מנעו מכל שחקן מהמגזר להגיע לקבוצה. החלטנו לצרף שחקן בשם סאלח חסארמה, קיבלתי איומים היו באים אליי 'זה לא יעבור'. לא התעמתנו עם האוהדים עשינו מה שחשבנו שצריך לעשות"… pic.twitter.com/Br3OwONCoI
— 103FM (@radio103fm) December 14, 2025

