מנור סולומון, שמושאל מטוטנהאם האנגלית לוויאריאל, אמנם מתקשה למצוא את מקומו בקבוצה הספרדית, אך בהזדמנויות המועטות שקיבל להוכיח את עצמו עד כה סיפק כבר שעבר ניצחון דרמטי ב-1:2 על סביליה וכמו כן, גם ארבעה בישולים, מתוכם שלושה הגיעו ב-0:6 הגדול על לוסנה בגביע הספרדי בשבוע שעבר.
עם זאת, בעוד מאז 2019 סולומון מככב ובונה לעצמו שם מעבר לים, תחילה בשחטאר דונייצק האוקראינית, ובהמשך בפולהאם, טוטנהאם, לידס יונייטד וכאמור, כעת בוויאריאל, רבים הספיקו כבר לשכוח את תחילת דרכו של כוכב נבחרת ישראל בשורותיה של מכבי פתח תקווה.
מי שחזר אחורה לרגע לתחילת דרכו של סולומון כשחקן בוגרים הוא לא אחר מאשר מאמנו לשעבר, קובי רפואה, אשר אימן את שחקן הכנף בצעדיו הראשונים בקריירה בקבוצה מאם המושבות, וכמו כן, זכור גם כמי שאימן את הפועל תל אביב, עירוני קריית שמונה, בני יהודה ובני סכנין.
כעת, רפואה התראיין לפודקאסט "דקה 91" של ניצן פלד נחמיה, וסיפר על ההחלטה הדרמטית שלו בנוגע לסולומון, שהסעירה את מכבי פתח תקווה: "באתי למשחק נוער וראיתי את מנור, כשאימנתי במכבי פתח תקווה גם אימנתי מחלקות נוער אז הכרתי אותו, הייתי עושה לו אימונים אישיים כשהוא היה בנערים ג' בזמן שהייתי מאמן את הנוער של מכבי פ"ת".
"לא ידענו שהוא יהיה כזה. ראיתי בו משהו שונה ואני גם יכול להגיד לך שהעליתי אותו לבוגרים מנערים א' ישר ועשינו משחק אימון לפני שטסנו למחנה אימונים והוא לקח שם כדור ב-16 שלנו, עבר שני שחקנים ונתן לאיזה מישהו בין הרגליים. עצרתי את המשחק, נכנסתי למגרש ואמרתי לו 'עוף החוצה'. גירשתי אותו".
"אבי לוזון בא אליי אחרי המשחק 'מה אתה הורס לי את הילד? מה אתה עושה?', אמרתי לו 'אל תדאג, הוא גם לא נוסע למחנה אימונים'. בזמנו הייתי מאוד חזק במכבי פתח תקווה, ואבי מתחיל עם השגעונות שלו, אבל ידעתי בתוך תוכי שאני מוציא אותו למחנה אימונים, אבל רציתי לראות את כל התגובות שמסביב ואיך הוא יקבל את זה, והוא התחיל לבכות כי הוא היה ילד, הוא בסך הכל בן 16".
"בסופו של דבר לפני המחנה אימונים לקחתי אותו, חיבקתי אותו ואמרתי לו 'אתה נוסע למחנה אימונים, אבל אני לא רוצה שתעשה את הדברים האלה'. ידעתי שהוא יודע לעשות את הדברים האלה גם ב-16 שלנו, אבל לא עושים את הדברים האלה, בטח ובטח כשעוד לא שמת נעל פקקים במגרש בוגרים. אני אוהב את מה שהוא עשה, כי החוצפה שלו והביטחון שלו, אהבתי את זה, אבל צריך לדעת איך לחנך ולאזן את השחקן, לא לתת לו לעשות מה שהוא רוצה".
"אני גם זוכר ששיחקנו נגד איזה קבוצה טורקית במחנה אימונים, הם ראו איזה ילד קטן והוא עשה להם פשוט בית ספר, אי אפשר גם לראות את זה בטלוויזיה את הדברים האלה, זה רק בעיניים לראות את זה. הנשיא של המועדון הטורקי היה במחנה אימונים ואבי לוזון מן הסתם גם אוהב מחנה אימונים, הציעו לו המון כסף, לצורך העניין 5 מיליון, אז אבי אמר לו 105 מיליון. הוא היה כישרון בלתי רגיל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוView this post on Instagram

