"העולם צריך לפעול כדי למנוע מאנשים חפים מפשע להירצח רק בגלל שהם יהודים"

11 אזכרות נערכו לחללי טבח הספורטאים במינכן • מדליק המשואה, בן קרסו: "לא נשכח ולא נסלח" • ז'רקו לאזטיץ' דיבר במסיבת העיתונאים לקראת הפועל ירושלים והזהיר: "זיו אריה יודע להתמודד בסיטואציות קשות" • קייטלין קלארק לא שיחקה, אבל אינדיאנה פיבר רשמה 85:87 על אטלנטה דרים בחוץ ועלתה לחצי גמר ה-WNBA

אנדריי שפיצר ז"ל. צילום: באדיבות משפחת שפיצר

16:00 | במלוא 53 שנה לטבח: נערכו אזכרות י"א ספורטאי מינכן

11 אזכרות נערכו היום (שישי) לזכר חללי הספורטאים הישראלים שנרצחו בידי ארגון הטרור הפלשתיני "ספטמבר השחור" באולימפיאדת מינכן. בן קרסו בן ה-10, שהדליק משואה ביום העצמאות האחרון בזכות ההסברה הישראלית שלו ברשתות החברתיות, סיפר על הקשר שלו עם אנוק שפיצר, בתו של אנדריי ז"ל ואמר: "העולם צריך לפעול כדי למנוע מאנשים חפים מפשע להירצח רק בגלל שהם יהודים, רק בגלל שהם ישראליים. לצערינו, אמרה אנוק, 'העולם לא הבין את זה מאז רצח אבי. הגיע הזמן שהמלחמות יסתיימו ויהיה שלום בעולם'.

"גם אני, כמו אנוק, מקווה שיהיה שלום עולמי, אבל חשוב לי גם להגיד: אם אתם בעד זכויות אדם, אם אתם נגד רצח עם תגנו את מי שבאמת עושה את זה, למשל החמאס ושאר ארגוני הטרור המוסלמים. לא נשכח ולא נסלח"

09:30 | ז'רקו לאזטיץ' דיבר לקראת הפועל ירושלים

עם שלושה ניצחונות מפתיחת העונה בליגת העל מכבי תל אביב תארח מחר ב-20:00 את הפועל ירושלים והמאמן ז'רקו לאזטיץ' דיבר במסיבת העיתונאים: "לא חושב שיהיו שינויים בסגל, לפי התוצאות נדע אם הסגל טוב".

"המשחק מול הפועל ירושלים קשה ומסוכן, היא הפסידה משחקים שלא הגיע לה להפסיד, זיו אריה מכיר את הליגה ויודע להתמודד בסיטואציות קשות. רוטציה? אני לא חושב על המשחק מול פאוק סלוניקי ביום רביעי, ההרכב שלנו הוא הכי טוב באותו רגע".

ז'רקו לאזטיץ', צילום: אלן שיבר

07:00 | אינדיאנה פיבר עלתה לחצי גמר ה-WNBA

אינדינה פיבר, קבוצתה של קייטלין קלארק, עלתה הלילה (בין חמישי לשישי) לחצי גמר ה-WNBA אחרי ניצחון 85:87 דרמטי על אטלנטה דרים שסידר 1:2 בסדרה. קלארק לא שיחקה, אבל קלסי מיטשל עם 24 נקודות הוליכה חמש קלעיות בספרות כפולות.

קייטלין קלארק עם לקסי הול ואלייה בוסטון, צילום: Getty Images

אינדיאנה תתמודד מול לאס וגאס אייסס שניצחה 73:74 את סיאטל סטורם והשלימה 1:2 בסדרה שלה. אג'ה ווילסון המטירה 38 נקודות, יותר מכל שאר שחקניות הקבוצה שלה יחד, כשמנגד נקה אוגוומיקה ואריקה ווילר קלעו 16 כל אחת.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
אג'ה ווילסון חוגגת, צילום: AP
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר