רכילות ספורט: אופסייד
מצטרף למשט של גרטה טונברג לעזה? אקס מכבי חיפה נגד ישראל
עטאא ג'אבר, אקס הירוקים, בני סכנין ומ.ס אשדוד, לשעבר קפטן הנבחרת הצעירה של ישראל ומאז 2023 שחקנה של נבחרת פלשתין, העלה סטורי תמיכה במשט של פעילת האקלים השבדית לעזה: "צי העמידה העולמית לשבירת המצור על עזה"
,עודכן
0השמעה
אחרי שחזרו על עקבותיהם לנמל ברצלונה בעקבות מזג אוויר סוער ויצאו פעם נוספת לדרך לכיוון רצועת עזה,המשט של גרטה טונברגל"שבירת המצור הישראלי על עזה", זוכה לחיזוק מכיוון אקסמכבי חיפהושחקן נבחרת פלשתין,עטאא ג'אבר.
כל זאת כאשר סירות נוספות מאיטליה, יוון, צרפת ותוניסיה עתידות להצטרף לישורת האחרונה בדרך לעזה, או לפחות לחופי אשדוד שם שום יחכו להם כוחות הביטחון הישראליים עם כריכים ובקבוקי מים ויגרשו אותם בחביבות לדרכם, אך פעילת האקלים השבדית ממשיכה לתקוף את ישראל ולהציג עמדה אנטי ישראלית ואף אנטישמית למלחמה בעזה.
באשר לג'אבר, אקס מכבי חיפה, ששיחק בעברו גם בשורותמ.ס. אשדודובני סכניןואף היה קפטן הנבחרת הצעירה של ישראל בין 2015 ל-2016, הקשר האחורי, שמשחק מאז 2023 במדי נבחרת פלשתין, משחק כיום בקטאר ופרסם בסטורי שלו תמיכה במשט של גרטה.
כידוע, ג'אבר נולד במג'ד אל כרום וגדל בישראל, כאשר אף זכה להכרה מהחברה הישראלית ככדורגלן במכבי חיפה ובנבחרות הצעירות של ישראל, אך כל זאת לא מפריע לו לצאת למתקפה נגד ישראל ולתמוך במסרים האנטי ישראליים ואנטישמיים שלך טונברג.
בסטורי שפרסם ג'אבר נכתב כך: "צי 'העמידה העולמית' לשבירת המצור על עזה. נקודת ההפלגה - מנמל ברצלונה, ספרד, מספר הספינות - 30 ספינות, מספר המשתתפים - 300 איש מ-44 מדינות. דמויות בולטות על הספינות - גרטה טונברג - פעילת אקלים שבדית, אדה קולאו - ראשת עיריית ברצלונה לשעבר וליאם קנינגהאם - שחקן שכיכב ב'משחקי הכס'".
כל זאת, אגב, לצד תמונה של צי הספינות ושלטים עליהם כתוב "Sumud", מונח ערבי שפירושו "עמידה איתנה בנחישות תחת דיכוי", כאשר זהו השם שנבחר למשט של גרטה טונברג שמטרתו המוצהרת היא לשבור את המצור על עזה.

