מיכל אפשטיין, אחת הפנים המוכרות ביותר של כדורסל הנשים בישראל, עשתה בחודש שעבר סיבוב שכולם מדברים עליו – מהפרקטים של ליגת העל ומהמסך של “מאסטר שף”, הישר אל לב תל אביב, עם בייגלים חמים וטריים שגרמו להמון להתייצב בתור.
כבר בשבוע הראשון של שמירז (Schmearz), הבייגליה החדשה שלה ברחוב בן יהודה, השתרך תור ארוך מחוץ לדלתות, והבייגלים נחטפו עד הצהריים, בזמן שאפשטיין עצמה התרוצצה בין המטבח לדלפק, חייכה ללקוחות ולא דחתה אף בקשה לסלפי.
קריירת כדורסל מפוארת - וגם הצלחה כבירה במאסטר שף
אפשטיין בת ה־43 נחשבת לאחת הדמויות הגדולות של כדורסל הנשים בארץ – עם קריירה כמעט בת שני עשורים, אליפויות, גביעים ונבחרת ישראל שצעדה איתה לאליפויות אירופה. אבל היא לא הסתפקה בזה: ב־2015 היא נכנסה למטבח של “מאסטר שף VIP” וסיימה במקום הרביעי, מה שהפך אותה לדמות מוכרת גם מחוץ לעולם הספורט.
כעבור עשור, בסוף 2024, היא חזרה למסך בגדול – וזכתה במקום הראשון בעונת ה־All Stars. הזכייה חיזקה את מעמדה הציבורי והפכה אותה לשם חם גם בעולם הקולינריה.
שמירז – תל אביב מתמכרת
הבייבי החדש של אפשטיין נולד במיקום שבו שכן בעבר סניף של “בנדיקט”. התפריט מתבסס על בייגלים אמריקאיים קלאסיים, עם ממרחים ותוספות בהכנה יומית במקום. כבר בחודש הראשון התמלאו הרשתות החברתיות בתמונות: בייגל עם סלמון, גבינת שמנת, ירקות צבעוניים – והכי חשוב, תור שלא נגמר. לקוחות שעמדו בתור דיווחו על אווירה של מסיבה. “זה מרגיש כאילו כולם בתל אביב הגיעו לכאן”, אמרה אחת הנוכחות.
מאחורי ההמולה התל אביבית מסתתרת גם שגרת חיים משפחתית: אפשטיין מתגוררת בעיר עם בת זוגה ושלושת ילדיה. בכנות, אי אפשר להתעלם מהשילוב המנצח שהיא מייצרת – ספורטאית עבר, כוכבת ריאליטי מצליחה ובעלת עסק לוהט ומדובר.


