על רקע המלחמה הנמשכת בסוריה והעימותים בין חייליו של נשיא סוריה אבו מוחמד אל-ג'ולאני לבין בני העדה הדרוזית בסוריה, שהתאפיינו במתקפות משפילות ופשעי מלחמה נגד הדרוזים, כאשר הדרוזים כאן בישראל לא יכלו לעמוד יותר מנגד ורבים פרצו את הגבול לסוריה על מנת לסייע לאחיהם.
מוקד הקרבות הוא במחוז סווידא, בייחוד באזור הר הדרוזים, כאשר לשם הגיעו כוחות המשטר של אל ג'ולאני וטבחו בבני העדה הדרוזית, כולל מעשי השפלה של גילוח שפמים לגברים בתמונות מזעזעות שהובילו להתקוממות של הדרוזים בישראל והחלטתם לפרוץ את הגבול לסוריה.
כעת, בעוד המלחמה בשיאה על אף הטענות על נסיונות להגיע להפסקת אש, יש גם כאן בישראל מי שמתקשה להתמודד עם המצב מעבר לגדר בסוריה, בעוד בני העדה הדרוזית מתאחדים סביב המאבק והקריאה לסייע ככל הניתן לדרוזים בסוריה.
בין המחוות נרשמה מחווה אחת שהצליחה לרגש את העדה הדרוזית, כאשר במהלך משחק גביע הטוטו בין מכבי חיפה לבית"ר ירושלים, שחקני הירוקים קני סייף ושריף כיוף, בני העדה הדרוזית, ענדו על זרועם סרטים שחורים עליהם נכתב באנגלית: "אנושיות לפני הכל", ובעברית: "הלב עם אחינו הדרוזים".
המחווה הצליחה לרגש את בני העדה, כאשר אקס הירוקים והפועל תל אביב, וויאם עמאשה, העלה לסטורי שלו את תמונתו של סייף עם הסרט השחור וכתב: "כאשר שחקן עונד סרט שחור הוא לא מכריז על אבל אישי בלבד, אלא מכריז על אבל אנושי קולקטיבי".
"המשחק הוא לא רק בשביל החיים והניצחונות, אלא גם מקום לזיכרון. הלבבות הרחומים אינם שוכחים וסרט האבל השחור הזה היה מחווה שקטה לטבח שמתחולל כעת בסווידא". בהמשך, סייף פרסם בסטורי שלו תמונה של דגל העדה הדרוזית וכתב: "כל העיניים על סווידא", ובנוסף, סטורי בו כתוב: "אנחנו עומדים עם הקהילה הדרוזית".

