"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
איך שהזמן עובר

חגיגות בלי עצמאות: היום בו הוענק התואר האחרון לפני הקמת מדינת ישראל

ההכרזה על קום המדינה הגיעה כמעט 11 חודשים לאחר שמכבי תל אביב זכתה בגביע היסטורי, שלווה בשערורייה גדולה • שאקיל אוניל מצטרף ל-NBA ומשנה את פניה הליגה • והיום בו נולדה האולימפיאדה בעידן החדש

,עודכן
0השמעה

מכבי תל אביב חוגגת אליפות

כשהגביע הארץ-ישראלי הונף בפעם האחרונה (28.6.1947)

מכבי ת"א היא מועדון הספורט המעוטר ביותר בישראל. בכדורסל זה ברור, אבל גם בכדורגל לצהובים יש את מספר האליפויות הגדול ביותר (26) וגם את מספר הגביעים הרב ביותר (24). השבוע לפני 77 שנה, קבוצת הכדורגל זכתה בתואר אותו ניתן להגדיר היסטורי, אחרי שניצחה בגמר האחרון של "הגביע הארץ-הישראלי" את בית"ר ת"א בתוצאה 2:3, אחרי דרמה גדולה בדקות הסיום. היה זה התואר האחרון שהוענק לקבוצה ישראלית טרם קום המדינה, פחות מ-11 חודשים לאחר מכן.

בדרך לגמר גברה מכבי ת"א על הפועל עתלית, הפועל ר"ג ומכבי פ"ת, בעוד בית"ר ת"א הדיחה את הפועל ראשל"צ, הפועל "צפון" ת"א והפועל פ"ת. המשחק המכריע נערך באצטדיון "המכביה" בת"א, לעיני כ-20 אלף צופים, ויוסל'ה מרימוביץ' העלה את הצהובים ליתרון ראשון "במכת ראש נהדרת", כפי שתואר בעיתונות ביום למחרת. הוא גם ישלים צמד, כשבתווך שייע גלזר יכבוש שער נוסף למנצחת. לסגנית כבשו נתן פנץ, שייהרג 10 חודשים לאחר מכן בשירות האצ"ל, ושמעון אלפסי.

במצב של 2:3 למכבי בדקה ה-88 של המשחק, הצליחו שחקני בית"ר לכבוש שער שוויון, אך הוא נפסל, ובתגובה פרצו אוהדי הקבוצה למגרש "וניסו באיומים להשפיע על החלטת השופט", תיארה התקשורת המקומית. המשחק פוצץ, השופט נאלץ לשרוק לסיום ושחקן בית"ר, יום טוב מנשרוב, חטף את הגביע וברח. מאוחר יותר התואר הוענק למכבי ת"א, לטובתה נפסק ניצחון טכני.

שאקיל אוניל במדי הלייקרס. התקופה בטובה בקריירה שלו,צילום: אי.פי

זו היתה אחת מבחירות הדראפט הכי גדולות (24.6.1992)

השבוע לפני 32 שנה, אורלנדו מג'יק בחרה ראשונה בדראפט את השחקן המשמעותי כל כך בהיסטוריית ה-NBA, שאקיל אוניל. הוא מהר מאוד הפך לאגדה בליגה הטובה בעולם. הוא שיחק באורלנדו 4 שנים, זכה בתואר רוקי השנה (1993) והעפיל איתה לגמר אחד, שם חטף בראש מיוסטון רוקטס (1995).

לאחר מכן, מרסק הסלים עבר ללוס אנג'לס לייקרס, וזכה איתה בשלוש אליפויות רצופות לצד קובי בראיינט (2000-2002). הוא יוסיף לעצמו עוד אליפות אחת עם מיאמי (2006), כשכמו קודמותיה הפרישה את מספר הגופיה שלו. שאק גם השיג 15 הופעות אולסטאר, 3 תארי MVP של סדרת הגמר וזכיות בזהב האולימפי (1996) ובגביע העולם (1994) עם נבחרת ארה"ב לפני שנכנס להיכל התהילה ב-2017.

פייר דה קוברטן. אחראי לתחרות הגדולה בעולם,צילום: ללא

היום בו הוועד האולימפי הבינלאומי קם (23.6.1894)

פתאום קם אדם, עם תואר אצולה, ומחליט לאגד שלל ענפי ספורט תחת גג אחד – הוועד האולימפי הבינלאומי. הוא ענה לשם הברון פייר דה קוברטן, והוא החליט השבוע לפני 130 שנה בדיוק לכנס אנשי חינוך גופני בסורבון, פריז, כדי להוציא לדרך את ארגון הספורט הגדול בעולם. שנתיים לאחר מכן באתונה יתקיימו המשחקים האולימפיים הראשונים בעידן המודרני והשאר היסטוריה.

דה קוברטן, שהיה הנשיא השני, יעמוד בראש הוועד במשך 29 שנה, הכהונה הארוכה ביותר עד היום. אחרי זוועות מלחמת העולם הראשונה, עבר מטה הוועד ללוזאן, שווייץ ושוכן בו עד היום. ישראל הצטרפה לארגון החל מאולימפיאדת הלסינקי ב-1952, לאחר שהפוליטיקה מנעה ממנה להשתתף כבר במשחקים בלונדון 1948.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר