אנדרדוג רק על הנייר: הפוך על הפוך בחסות נבחרת העתודה של ישראל
מסתבר כי עמדת האנדרדוג עושה רק טוב לשחקניו של אלעד חסין, שפעמיים הוכיחו אופי מול יריבות פייבוריטיות באליפות ביוון • תשאלו את שחקני נבחרת ספרד, שקרסו תחת הלחץ בהובלת שני שחקני העל שלנו – דני וולף נועם יעקב • עכשיו רק נשאר לשמור על הרצף ולהתברג שוב בארבע הראשונות
Your browser doesn’t support HTML5 audio
היכולת הרעה במשחקים מול איטליה ובלגיה והיריבה המפחידה שממול הביאו בחשש עצום את המחנה הישראלי למשחק מול נבחרת ספרד. יותר מהחשש מהפסד צפוי לספרד היה הפחד מהסתבכות במשחקים על המקומות 9-16, שעלול היה להביא לירידה דרג ב׳. החשש הוסר בעקבות אחד הניצחונות הגדולים של נבחרת ישראלית צעירה מזה שנים.
הפסדה האחרון של ספרד במסגרת אליפות אירופה עד גיל 20 היה לפני 4 שנים. זה היה בתל אביב מול ישראל במשחק הגמר. אח״כ היו שנתיים ללא אליפויות בגלל הקורונה. בקיץ שעבר היא זכתה בתואר לאחר אליפות ללא הפסד וגם למשחק עם ישראל הגיעה ללא הפסד.
כדי להבין את העוצמות של ספרד צריך להזכיר שהיא הגיעה לאליפות כאלופת אירופה לעתודה והיא אלופת העולם עד גיל 19, תואר בו זכתה לאחרונה. בשורותיה שני שחקנים שכבר קיבלו דקות יורוליג, חואן נונייז ומייקל קייסדו, שהם תוצרים של ריאל מדריד וברצלונה.
הנבחרת שלנו פשוט עשתה הפוך על הפוך. בשני המשחקים בהם היינו אנדרדוג ברור (טורקיה וספרד) הנבחרת ניצחה. בשני המשחקים מול יריבות שוות על הנייר (איטליה ובלגיה) - פשוט הובסנו.
במשחק מול יריבה עדיפה באופן משמעותי, הטקטיקה היא להישאר בעניינים עד דקות הסיום. במצב הזה כל הלחץ על הפייבוריטית ואתמול ראינו את הלחץ הזה היטב על שחקני ספרד הצעירים.
כנראה שעמדת האנדרדוג עושה טוב לישראל ובמשחקים הללו היא מצליחה להשתמש יותר נכון בכלים שלה. זה לא סוד שיש הבדל משמעותי בתרומת הנקודות בין הצמד יעקב-וולף לכל השאר. העניין הזה הוא מובנה. השאלה היא התרומה של הצוות המסייע: מול ספרד זו היתה תרומה גדולה מאוד בעיקר בצד ההגנתי - ישראל קיזזה שליש מתפוקת הנקודות הממוצעת של הספרדים וגרמה להם ל-20 איבודים.
יש לנו רק שני שחקני על במושגים של הגיל המתאים, אבל איזה שני שחקנים. כשמדובר על צמד כוכבי ישראל צריך להגיד כי מדובר גם בשניים מטובי השחקנים באליפות. נועם יעקב מוביל את הטורניר באסיסטים, דני וולף שלישי במדד ושני בנקודות.
וולף (19, 2.11) הוא השיחוק הכי גדול של איגוד הכדורסל מזה שנים. היכולת להביא את הסנטר המתאזרח שינתה את פני הנבחרת. עד כדי כך שהוא מאפיל אפילו על מי שהיה אמור להיות הכוכב הבלתי מעורער של הנבחרת - נועם יעקב.
המספרים שלו באליפות הנוכחית: 18.5 נקודות ו-9.8 ריבאונדים. במשחק עם ספרד וולף הגיע לשיא כשבדקות שלו על הפרקט נבחרת ישראל הייתה בפלוס 24 נקודות. נתון מדהים.
עכשיו נראה אם היחידה הצעירה בכחול-לבן מסוגלת לצעד הנוסף. בכל ארבע האליפויות האחרונות היינו בין ארבע הראשונות. ניצחון הערב (13.30) ברבע הגמר על גרמניה ואנחנו נשמור על הרצף הנפלא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנואבי סגל
פרשן כדורסל
מסקר את תחום הכדורסל ב"ישראל היום" מאז 2007. מתמחה בליגת העל, ביורוליג וביורוקאפ. נשוי ואב לשניים. "הסקופ הראשון שלי היה בשנות ה-90 בעיתון 'חדשות'. זה היה ראיון בלעדי שעשה המון רעש, עם דורון ג׳מצ׳י בזמן שהיה במו״מ להארכת חוזה עם מכבי תל אביב".

