"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חמש מי יודע? מכבי תל אביב הביסה 69:104 את מונאקו וכפתה משחק מכריע

אחרי הצגת איכות בהיכל, הצהובים של קטש ייצאו למשחק חמישי בסדרת הפלייאוף • למרות רבע ראשון מדאיג, המארחת יצאה לריצת 0:20 קטלנית, שהעלתה אותה ליתרון דו-ספרתי ממנו הצרפתים לא הצליחו להיחלץ • בראון הצטיין עם 22 נקודות • ביום רביעי הבא בצרפת: המנצחת תעפיל לפיינל-פור

,עודכן
0השמעה
לורנזו בראון חוגג בהיכל. צילום: אלן שיבר

48 שעות לאחר שהפסידה בבית למונאקו וירדה לפיגור 2:1 בסדרת רבע גמר היורוליג, מכבי תל אביב חזרה הערב (חמישי) להיכל מנורה מבטחים והרשימה עם 69:104 על מונאקו, שקבע משחק חמישי ומכריע בצרפת ביום רביעי הקרוב.

להבדיל מהאווירה החמה שחיכתה לשחקניו של סשה אוברדוביץ' במשחק השלישי, אז המתינו להם מאות אוהדים צהובים שעות לפני כניסתם להיכל וקיבלו אותם עם מטח קונפטי ורימוני עשן, האווירה מסביב למגרש היתה הפעם רגועה יותר.

קולסון חוגג בהיכל,צילום: אלן שיבר
לורנזו בראון חוגג בהיכל,צילום: אלן שיבר
בולדווין מרחף בהיכל,

לפני פתיחת ההתמודדות קיימו במכבי ת"א טקס לכבוד דיוויד בלאט, שנכנס להיכל התהילה של הקבוצה. המאמן הישראלי המעוטר היה גם האחרון שניצח עם הצהובים משחק בית בפלייאוף היורוליג, אי אז בשנת 2014, אז המשיכה הקבוצה כל הדרך לזכייה במפעל.

לאחר רבע ראשון מהוסס שהוביל לפיגור מוקדם של 8 נקודות, נכנסו חניכיו של עודד קטש לקצב והתפוצצו בדרך לריצת 0:20 תוך שלוש דקות. ווייד בולדווין ולורנזו בראון, שנראו לא טוב במשחק השלישי, ניצחו על התצוגה והמחצית השנייה הייתה המשך ישיר, כאשר היריבה הצרפתית קפאה מול האנרגיות של הקהל הישראלי.

בסיום הרבע השלישי אוברדוביץ' התפרץ על השופטים והורחק, במהלך שסימל את סיום ההתמודדות שהגיעה למחוזות ה־30 הפרש, ותחילת ההכנות ליום רביעי בו ייפגשו הקבוצות למשחק החמישי והמכריע בצרפת, כאשר המנצחת תעפיל לפיינל־פור.

גייק כהן חוגג,
לורנזו בראון חוגג,
לורזו סראון מנסה לחדור לסל, הערב,צילום: אלן שיבר
דייויד בלאט נכנס להיכל התהילה,
לורנזו בראון חוגג בהיכל,
דייויד בלאט נכנס להיכל התהילה,
מייק גיימס מאוכזב,צילום: אלן שיבר
דייויד בלאט נכנס להיכל התהילה,צילום: אלן שיבר
בלאט מקבל את הכבוד,צילום: אלן שיבר
לורנזו בראון מרחף,
בולדווין בפעולה,
גייק כהן חוגג,צילום: אלן שיבר
בולדווין חוגג בהיכל,

מהלך המשחק

מכבי ת"א עלתה עם לורנזו בראון, ווייד בולדווין, בונזי קולסון, ג'רל מרטין ואלכס פוית'רס. מנגד, מונאקו פתחה עם חמישיה שכללה את מייק ג'יימס, ג'ורדן לויד, יאקובה אוואטרה, ג'ון בראון ודונטאס מוטייונאס.

כמו ביום שלישי, גם הפעם מונאקו פתחה טוב יותר ועלתה ל-5:13 בזכות שלשה של מוטייונאס ונקודות של ג'ון בראון. אלא שמהלך של סל ועבירה של בולדווין ושלשה של לורנזו הציתו ריצת 0:8 בצהוב שמחקה את הפער (17:17). אבל גם 4 נקודות רצופות של ג'ונדי לא מנעו ממכבי ת"א לסיים את הרבע הראשוןבפיגור 24:17 בעקבות סל של אוקובו על הבאזר.

שחקני מכבי. התפוצצו ברבע השני,צילום: אלן שיבר

את הרבע השני פתחו הצהובים בהתפוצצות אדירה עם שלוש שלשות של בראון, שתיים של ג'ייק כהן ועוד אלי-אופ שלורנזו הרים לבולדווין, מכבי תל אביב יצאה לריצת 0:20 מטורפת והובילה 24:37.

הצרפתים הגיבו עם שלשות של אוקובו וחזרו לתמונה עם ריצת 2:12 משלהם. המילה האחרונה הייתה של בונזי קולסון וג'וש ניבו, שבזכות האנרגיות שלהם בריבאונד ההתקפה, עשו הצהובים ריצה נוספתוירדו להפסקה ביתרון 36:47.

לורנזו בראון בפעולה,צילום: אלן שיבר

ברבע השלישי, קולסון המשיך בשלו עם 4 נקודות רצופות שהגדילו את היתרון ל-15 נקודות. בראון, טיווח את השלשה החמישית שלו במשחק, וגם פוית'רס הפיק נקודות חשובות - ומכבי ברחה ל-50:74. מאמן מונאקו סשה אובראדוביץ' הורחק בעבירות טכניות.דיברתולומאו נשלח לקו והמשיך להגדיל את ההפרש.מכבי ת"א סיימה את הרבע השלישי עם 53:79 נהדר.

גייק כהן עם לורנזו בראון,צילום: אלן שיבר

ברבע האחרון, הצהובים לא הורידו את הרגל מהדוושה וגם היליארד הצטרף למטווח מעבר לקשת. בראון הגיע ל-22 נקודות עם עוד שלשה. היליארד קבר שלשה משלו והצהובים חצו את הפרש ה-30 נקודות.69:104 בסיום ומשחק מספר 5 שייערך בשבוע הבא במונאקו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
ניבו יורד להגנה,צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר