סאמר מקינטוש בת ה-16 הדהימה עם שיא עולם: "אופוריה צרופה"

השחיינית הקנדית, שהפתיעה את הענף עם שיא עולם (3:56.08 דקות) במשחה ל-400 מטר חופשי: "לא חשבתי שזה אפשרי, אני משתדלת לא לבכות" • מאמנה: "היא אחת הספורטאיות הטובות שראיתי בימי חיי"

סאמר מקינטוש מתפרקת. הדהימה את עולם השחייה, צילום: אי-פי

עונת הבריכות הארוכות בשחייה מעלות הילוך. סאמר מקינטוש קבעה לפנות בוקר (רביעי) שיא עולם במשחה ל-400 מטר חופשי בערב הפתיחה של המבחנים הקנדים.

הילדה המוכשרת בת ה-16, גילחה 0.32 שניות, מהזמן שנקבע על ידי אריארן טימוס האוסטרלית בשנה שעברה. מקינטוש סיימה בזמן של 3:56.08 דקות, במרכז הספורט של טורונטו, כדי לנצח את הזמן של טיטמוס עם 3:56.40 דקות.

"אני משתדלת לא לבכות, אבל שיא העולם הזה, לא חשבתי שזה אפשרי הלילה", אמר מקינטוש בסיום. "זה מדהים לחלוטין. אני לא אדם רגשני. אבל מציף אותי כל כך הרבה רגשות. אופוריה צרופה".

עוד הוסיפה: "במהלך השנים האחרונות השקעתי את חיי בשחייה. כדי להיות הכי טובה שאני יכול להיות. להשיג משהו כזה, זה היה מאוד לא צפוי. לא חלמתי לעשות דבר כזה הלילה. זה פשוט מפוצץ את המוח".

     

View this post on Instagram

           

A post shared by Funkita (@funkitaswimwear)

המאמן הראשי של מקינטוש, ברנט ארקי, אמר כי ילידת טורונטו היא "אחד השחייניות הטובות ביותר שראיתי אי פעם. אני לא ממש בטוח מה להגיד כרגע. אני מנסה להחזיק הכל. אבל חוגג איתה. זה דבר מאוד מיוחד".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

יצוין כי למרות גילה הצעיר, מקינטוש בשנה שעברה השיגה שתי מדליות זהב באליפות העולם ב-200 ו-400 מטר פרפר והוסיפה לכך גם כסף וארד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר