לפני קרוב לחודש, הונח שמו של החלוץ הפולני פטריק קלימלה על השולחן בהפועל באר שבע. שחקן שנרכש לפני שנה וחצי תמורת 4 מיליון יורו על ידי ניו יורק רד בול ונפתחה אפשרות להחתימו.
ההתלבטות אצל הבעלים אלונה ברקת היתה גדולה, גם המספרים היו גבוהים, ובסופו של דבר קלימלה ירד מן הפרק. אחרי המשחק מול מכבי נתניה (2:2) שוב נוצר קשר עם המועדון עם מסר ברור: "יש הזדמנות נוספת להחתים את קלימלה".
הפעם, אלונה ברקת חתכה את הסיפור וכרטסה את השחקן, שנחת בסוף השבוע. מדובר בשחקן יקר, שעלותו למעלה מחצי מיליון יורו לעונה, כאשר ברזומה שלו שתי רכישות תמורת למעלה מ-8 מיליון, אחת ב-4 מיליון על ידי סלטיק הסקוטית ואחת כאמור בידי ניו יורק רד בול.
קלימלה סיכם בב"ש על חוזה לשנתיים וחצי, בתקווה, שהפעם, ההשקעה תחזיר את עצמה והמועדון לא "ייתקע" עם שחקן זר שאינו תורם מספיק על המגרש ויושב כדבשת על התקציב.
בהפועל ב"ש היו לא מעט דיונים על רכש בחלון ההעברות הנוכחי. העובדה כי כמיליון יורו משולמים לזרים שאינם בתכניות המקצועיות, הקשתה מאוד. אלא שאז אלטון אקולטסה עבר לאשדוד, אנדרה מרטינש נותח ומרבית שכרו תכוסה על ידי גורמי הביטוח השונים, כך שהתפנה מקום בתקציב, כמובן עם הוצאה משמעותית נוספת מצד הבעלים.
בקיץ האחרון, ב"ש פספסה מספר שחקנים זרים. אחד מהם הוא החלוץ הגנאי קוואבינה אווסו, שחתם לאחרונה בפרנצווארוש ההונגרית, אחרי שגם מכבי ת"א רצתה בו. כמו כן, היו זרים נוספים שנפסלו מסיבות שונות, חלקן כלכליות וחלקן מקצועיות, אבל הפעם, הודו במועדון הדרומי, כי "התחושה היתה שיש הזדמנות להביא זר שובר שוויון".
כעת, קלימלה הוא הזר השישי במועדון והוא מגיע כחלוץ עם רקורד מרשים וכזה, שאמור לשחק אצל אליניב ברדה. המשמעות: עד סוף החלון הנוכחי, ב"ש עשויה להיפרד מאחד השחקנים שלה.
נציגיו של החלוץ אסטריט סלמני, מחפשים עבורו קבוצות בשבדיה, בתור התחלה עם השאלה עד תום העונה ובקיץ ינסו למצוא עבורו פתרון ארוך טווח. תומר חמד ואיתי שכטר ימשיכו להיאבק על דקות משחק, אבל התחושה בבירת הנגב היא שהגיע חיזוק שיוכל לגרום לקבוצה הנוכחית להיאבק בצורה רצינית ומשמעותית יותר על האליפות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו