יו"ר המנהלת ארז כלפון | צילום: אלן שיבר

כלפון נגד הענישה הקולקטיבית: "הגיע הזמן 'להחליף דיסקט’"

בעקבות העונשים שהוטלו על אוהדי בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב, יו”ר מנהלת הליגות פנה במכתב חריף לנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אמנון סטרשנוב "ללא האוהדים - לא יתקיים כדורגל בישראל"

בעקבות העונשים שהוטלו על אוהדי בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב, יו”ר מנהלת הליגות, ארז כלפון, הביע הערב (חמישי) את זעמו על ההחלטות במכתב לא שגרתי, שכתב לנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אמנון סטרשנוב.

“ענף הכדורגל בישראל שואב את זכות קיומו מקהל אוהדי הכדורגל - ברמת העניין, ההיבט, האווירה, התשוקה וגם ברמה הכלכלית; ללא האוהדים - לא יתקיים כדורגל בישראל”, נכתב ע"י אנשי המנהלת.

עוד נכתב: "בנוסף על העוול שענישה זו גורמת לקהל עצום של צופים, היא פוגעת במאמצי המנהלת והמועדונים להרחיב את מעגל המשתתפים בחגיגת הכדורגל, פוגעת קשות במכירות המנויים, הורסת את חווית המשחק הטלוויזיונית, מרתיעה בעלי קבוצות מהשקעה במועדוני כדורגל ויוצרת מרמור ותסיסה מוצדקים לחלוטין אצל %99 מאוהדי הכדורגל שהם אנשים ישרים, נורמטיביים ושומרי חוק המלווים בנאמנות את קבוצתם מדי שבוע ברחבי הארץ ובכל מזג אוויר”.

"לו ענישה זו היתה אפקטיבית, לו היה בה בכדי למנוע הישנות התופעות או לצמצם האלימות במגרשים (מה שבעקיפין היה מביא לגידול בכמות הקהל) - דיינו, אך נראה כי אין חולק שהענישה אינה אפקטיבית, שהמתפרעים אינם מורתעים, שהתופעות חוזרות ונשנות (ברוב המקרים ביתר שאת) כאשר ה’נענשים’ האמיתיים הם האוהדים הנורמטיביים (לרבות משפחות, נשים וילדים), הקבוצות, השחקנים, השותפים העסקיים וענף הכדורגל כולו”.

אוהדי מכבי תל אביב. עוד עונש רדיוס, צילום: מאור אלקסלסי

במנהלת סיכמו: “מיום הקמתה מנהלת הליגות לכדורגל מנהלת מלחמת חורמה בתופעות ההתפרעות במגרשים, ובימים אלו היא פועלת בשיתוף עם משרד התרבות והספורט, ההתאחדות לכדורגל בישראל וגופים נוספים להשלמת שינויי חקיקה אשר יאפשרו הטלת סנקציות נקודתיות וחמורות על המתפרעים באופן שיפחית משמעותית תופעות פסולות אלו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"בד בבד עם מהלכים אלו נראה כי בשלה העת ‘להחליף דיסקט’, לכל רוחב ענף הכדורגל, בנוגע לענישת קהל ולנסות פתרונות אחרים; בידי בית הדין הנכבד ארגז כלים מגוון המאפשר הפעלת סנקציות על קבוצות מקום בו הוכח כי הן לא נקטו באמצעים סבירים בכדי להילחם בתופעות פסולות אלו. אבקש מבית הדין הנכבד להעמיד שיקולים אלו לנגד עיניו בדונו בהחלטות הנוגעות לענישת קהל כפי שניתנו על ידי בית הדין המשמעתי”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...