"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כלפון נגד הענישה הקולקטיבית: "הגיע הזמן 'להחליף דיסקט’"

בעקבות העונשים שהוטלו על אוהדי בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב, יו”ר מנהלת הליגות פנה במכתב חריף לנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אמנון סטרשנוב "ללא האוהדים - לא יתקיים כדורגל בישראל"

,עודכן
0השמעה
יו"ר המנהלת ארז כלפון, צילום: אלן שיבר

בעקבות העונשים שהוטלו על אוהדי בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב, יו”ר מנהלת הליגות, ארז כלפון, הביע הערב (חמישי) את זעמו על ההחלטות במכתב לא שגרתי, שכתב לנשיא בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אמנון סטרשנוב.

“ענף הכדורגל בישראל שואב את זכות קיומו מקהל אוהדי הכדורגל - ברמת העניין, ההיבט, האווירה, התשוקה וגם ברמה הכלכלית; ללא האוהדים - לא יתקיים כדורגל בישראל”, נכתב ע"י אנשי המנהלת.

עוד נכתב: "בנוסף על העוול שענישה זו גורמת לקהל עצום של צופים, היא פוגעת במאמצי המנהלת והמועדונים להרחיב את מעגל המשתתפים בחגיגת הכדורגל, פוגעת קשות במכירות המנויים, הורסת את חווית המשחק הטלוויזיונית, מרתיעה בעלי קבוצות מהשקעה במועדוני כדורגל ויוצרת מרמור ותסיסה מוצדקים לחלוטין אצל %99 מאוהדי הכדורגל שהם אנשים ישרים, נורמטיביים ושומרי חוק המלווים בנאמנות את קבוצתם מדי שבוע ברחבי הארץ ובכל מזג אוויר”.

"לו ענישה זו היתה אפקטיבית, לו היה בה בכדי למנוע הישנות התופעות או לצמצם האלימות במגרשים (מה שבעקיפין היה מביא לגידול בכמות הקהל) - דיינו, אך נראה כי אין חולק שהענישה אינה אפקטיבית, שהמתפרעים אינם מורתעים, שהתופעות חוזרות ונשנות (ברוב המקרים ביתר שאת) כאשר ה’נענשים’ האמיתיים הם האוהדים הנורמטיביים (לרבות משפחות, נשים וילדים), הקבוצות, השחקנים, השותפים העסקיים וענף הכדורגל כולו”.

אוהדי מכבי תל אביב. עוד עונש רדיוס,צילום: מאור אלקסלסי

במנהלת סיכמו: “מיום הקמתה מנהלת הליגות לכדורגל מנהלת מלחמת חורמה בתופעות ההתפרעות במגרשים, ובימים אלו היא פועלת בשיתוף עם משרד התרבות והספורט, ההתאחדות לכדורגל בישראל וגופים נוספים להשלמת שינויי חקיקה אשר יאפשרו הטלת סנקציות נקודתיות וחמורות על המתפרעים באופן שיפחית משמעותית תופעות פסולות אלו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

"בד בבד עם מהלכים אלו נראה כי בשלה העת ‘להחליף דיסקט’, לכל רוחב ענף הכדורגל, בנוגע לענישת קהל ולנסות פתרונות אחרים; בידי בית הדין הנכבד ארגז כלים מגוון המאפשר הפעלת סנקציות על קבוצות מקום בו הוכח כי הן לא נקטו באמצעים סבירים בכדי להילחם בתופעות פסולות אלו. אבקש מבית הדין הנכבד להעמיד שיקולים אלו לנגד עיניו בדונו בהחלטות הנוגעות לענישת קהל כפי שניתנו על ידי בית הדין המשמעתי”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר