"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נזכרתי בפוליטיקה: בית"ר ירושלים לא השיגה הכרעה

כמו גוש הימין עמו היא מזוהה, הקבוצה בצהוב-שחור פספסה הזדמנות מול תשעה שחקנים של הפועל חיפה ● עדי יונה המוכשר מזכיר את מאור מליקסון * ושירת ה"ביזיון" לאוהד לויטה הייתה מוצדקת מאין כמותה ● טור אוהד שכבר מתכונן להגעת האלופה לטדי

,עודכן
0השמעה
בית"ר נופלת מהרגליים. לא ניצלה את היתרון המספרי, צילום: קובי אליהו

יצאה השבת. נתנו הבדלה מהירה וישר לדרך. גלבוע אסף אותי לנסיעתנו מתל אביב לירושלים.

בעבר בנסיעות מהסוג הזה היינו רואים יותר דגלי בית"ר על הרכבים בעלייה לירושלים - ואולי הגיע הזמן לחזור להוציא את דגלי בית״ר בגאון בעליות לעיר.

  • אוהדי בית"ר ירושלים ומעוניינים להתעדכן בכל החדשות החמות?לחצו כאן

כך או אחרת, הכניסה לטדי, כתמיד הביאה איתה את אחד מהרגעים המלחיצים ביותר בתולדות האנושות - העברת הכרטיס הדיגיטלי בקרוסלה בכניסה למגרש. אין פעם שאני לא חושש שמא הכרטיס לא יעבור.

11 אלף בית״רים, יציע מזרחי מפוצץ ושוב, קהל שמייצר אווירה שיש בינה לבין היכולת על המגרש פער בלתי נתפס - והקהל, גם אמש היה פקטור מרכזי במשחק.

20 דקות ראשונות חלשות מאוד כשרק ניסים מונעים יתרון לאדומים. בית״ר נראית לא מאורגנת בתחילת המשחק מול חניכיו של רוני לוי שעמד לראשונה על הקווים.

"באיגוד השופטים יצטרכו לתת את הדעת",צילום: קובי אליהו

רק אחרי כחצי שעה בית"ר נכנסת למשחק שככל שהוא מתבלגן יותר, הקבוצה מורגשת יותר על המגרש, ואכן כמה רגעים לאחר מכן מהפך: קריאף, שבדרך כלל מייצר כניסות מסוכנות, סופג עבירה שמביאה אדום להפועל חיפה, שנשארת בעשרה שחקנים

עד המחצית בית"ר משתלטת על המגרש, ומבחינתי מי שמתבלט ונראה טוב יותר ממשחק למשחק הוא עדי יונה, הכישרון הצעיר שלפרקים מזכיר את מאור מליקסון בגיל הזה בבית"ר ומצטיין בקבוצה, לצד מחיאס הבלם היציב.

ירדנו למחצית מעודדים מיתרון של שחקן ועם תחושה שהשער עוד יגיע.

כמה הקהל הבית"רי לחוץ בכלל, וערב בחירות בפרט, ניתן לראות בבעיטת המחצית, בה אוהדים בועטים מהחצי ומי שכובש זוכה בחולצה - אחד הבועטים, אוהד מהיציע המזרחי, בועט כדור לא בכיוון בכלל והקהל מתחיל לשיר לו בדאחקה, כאיש אחד "ביזיון - ביזיון – ביזיון" - שיר שעוד יחזור בחלק השני של המשחק, באופן פחות מחויך.

המחצית השנייה התאפיינה בדינמיקה של לחץ מתמשך מצד הקהל, כאשר גם לאחר סדרת חילופים וכרטיס אדום נוסף - שהשאיר את הפועל חיפה ב-9 שחקנים למשך למעלה מ-20 דקות בית"ר לא הצליחה למצוא את השער.

מאבק אווירי בטדי,צילום: קובי אליהו

אוהד לויטה, שוער הפועל חיפה החזיק בכדור במחצית השנייה במשך 15-20 דקות בקירוב. ייתכן שחזינו בבזבוז הזמן האגרסיבי ביותר שהיה כאן בשנים האחרונות - הפעם שירת ה"ביזיון" הייתה מוצדקת לגמרי, בטח כאשר השופט, שהגיע במדים שמזכירים מאוד את מדי מכבי חיפה, נתן 5 דקות תוספת זמן בלבד בסיום המשחק.

זה נגמר בתחושת פספוס גדולה. יכולת מעט יותר חדה וריכוז היו מביאים בערב הזה 3 נקודות חשובות, בפרט לקראת רצף משחקים קשוח שבדרך.

לאורך השנים בית״ר ומחנה הימין מהווים במידה מסוימת כלים שלובים. וגם השבוע, ערב בחירות – בית"ר פגשה את הפועל. ובדומה למצב הפוליטי - כמו לימין גם לבית״ר היו את כל התנאים לנצח - קבוצה בתשעה שחקנים, על הקרשים, בלי הסכם עודפים - רק הושט ידך ותכריע.

שחקני בית"ר ירושלים והפועל חיפה, אתמול בטדי,צילום: קובי אליהו

אבל בית"ר לא הייתה מספיק מסונכרנת מול השער וההזדמנות התפספסה. האם חזינו בפרומו לקראת יום שלישי הקרוב או שמא קריאת התעוררות? בקרוב נדע.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

במחזור הבא – "הקופים הירוקים". מכבי חיפה מגיעה לטדי וזאת כבר תהיה אופרה אחרת לגמרי. דבר אחד בטוח - אם הקהל הבית״רי יגיע בהמוניו וידחוף את הקבוצה בכל מצב, אפשר בהחלט להוציא תוצאה טובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר