בכר: "צ'יבוטה? שחקן צריך זעזוע כדי להתאפס על עצמו"

מאמן מכבי חיפה אחרי ה-1:3 על מ.ס אשדוד: "מקווה שהפציעה של דילן לא חמורה כי הוא נפגע במקום אחר. מי שקיבל הזדמנות הראה שהוא חלק בלתי נפרד מהסגל הגדול" • דילן בטובינסיקה, נפצע בשריר הירך האחורי ובספק גדול למשחק מול בנפיקה

ברק בכר על הקווים בסמי עופר, צילום: אלן שיבר

מכבי חיפה הניחה מאחוריה את התבוסה בפארק דה פראנס בליגת האלופות, כשניצחה הערב (שבת) 1:3 את מ.ס אשדוד בסמי עופר ועלתה באופן זמני לפסגת ליגת העל.

הירוקים אומנם נכנסו ללחץ מוקדם בעקבות שער עצמי של סק (16), אבל ידעו להתעשת במהרה בעזרת שלושה מטחים בחסות עצמי של אוואני (23), פיירו (34) ואבו פאני המחליף (73).

צ'יבוטה מנסה לכבוש את השני, צילום: אלן שיבר

בלם מכבי חיפה, דילן בטובינסיקה, נפצע בשריר הירך האחורי במהלך המחצית השנייה והוא בספק גדול למשחק מול בנפיקה ביום רביעי הקרוב. הצרפתי קיבל מנוחה ופתח על הספסל מאחר והרגיש פגיעה, אך לא בשריר האחורי. למרות זאת, בטובינסיקה נכנס כמחליף ואחרי מספר דקות סימן לספסל כי הוא אינו יכול להמשיך.

מחר בטובינסיקה צפוי לעבור בדיקה ואחריה תתברר חומרת הפציעה. אם הצרפתי ייעדר מליגת האלופות, זו תהיה מכה קשה מבחינת האלופה. מעבר לכך, בסגל של ברק בכר יש לא מעט שחקנים שסוחבים פציעות קלות אך ממשיכים לשחק בעומס הגדול בו נמצא במועדון. 26 משחקים שיחקה חיפה מתחילת העונה, 12 מתוכם בחודש האחרון.

 “יש פה סגל שהוכיח שיש יותר מ-12 או 13 שחקנים, מי שקיבל הזדמנות הראה שהוא חלק בלתי נפרד מהסגל הגדול הזה”, סיכם עם חיוך המאמן ברק בכר, "היום צלחנו להרוויח עוד שחקנים, ביקורות יש תמיד, גם כשמנצחים את יובנטוס וגם כשמפסידים. צריכים לדעת להתמודד, לקחת מה שנכון ויכול לעזור לנו גם בעתיד. אני מקווה שהפציעה של דילן לא חמורה כי הוא נפגע במקום אחר ממה שמנע ממנו לפתוח היום".

על מאוויס צ’יבוטה שעלה בהרכב, הוסיף המאמן: “הוא שינה את הגישה שלו בצורה חיובית, רואים את זה באימונים ובמשחקים, שחקן צריך זעזוע כדי להתאפס על עצמו, יש עוד עבודה, אבל מה שקרה היום לא היה סתם. צריך להעריך כל ניצחון. הגול שספגנו העיר אותנו, חייבים לעשות את המקסימום בכל משחק. נסחט את המקסימום מהשחקנים שנותנים את מה שיש להם”.

אבו פאני ואצילי חוגגים את השלישי, צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

בצד השני, רן בן שמעון אמר סיכם: “בדקות הכי טובות שלנו קיבלנו שערים שהיו בניגוד למהלך המשחק. אנחנו מחפשים זה יציבות, הליגה הזאת מאוד קרובה, אם אתה בא משחק אחד לא מוכן אתה יכול להיכנס למומנטום שלילי. אין מילת קסם, השחקנים ניסו לשחק כדורגל. האיכות היום ניצחה. חיפה טובה מאשדוד, אבל גם אותה אפשר לנצח..".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר