אור קורנליוס רגיל שמסתכלים כלפיו בחשדנות. בנו של שחקן העבר גרג סומן מגיל צעיר אך הדרך לפסגה לא הייתה קלה עבורו. הגארד עבר כברת דרך מרשימה שהחלה בליגה הארצית והגיעה לשיאה הקיץ, כשחתם בהפועל ירושלים כישראלי מוביל לאחר עונת פריצה בגלבוע/גליל.
כעת, רגע לפני שקבוצתו תעלה על הפרקט בארנה ותארח הערב את לודוויגסבורג הגרמנית במסגרת המחזור השני בשלב הבתים בליגת האלופות של פיב"א, הגארד התפנה לראיון ראשון במדים האדומים עם "ישראל היום".
אור, אנחנו מדברים לאחר שבועיים מפתיחת העונה, איך התחושה עד כה?
"אנחנו מתחברים לאט לאט כקבוצה. המטרה סופית שלנו ושל המאמן היא שכולם יחשבו ויפעלו 'כראש אחד ורעיון אחד'. באופן אישי, הפועל ירושלים זה מועדון גדול, דבר שחלמתי עליו מאז שאני ילד, מקום שאבי שיחק בו. זו סגירת מעגל מיוחדת בשבילי".
אלכסנדר דז'יקיץ' מאמין בך ועד כה אתה שחקן חמישייה. האמנת שזה יקרה כבר בתחילת העונה?
"המאמן דורש הרבה וזה לא משנה אם אני שחקן חמישייה או מחוץ לרוטציה, הוא רוצה שאעבוד ואשתפר ודואג לאתגר אותי בדרכים שלו. הוא קורא לי 'סרבי'. שאלתי אותו פעם אחת למה הוא קורא לי ככה אז הוא אמר שאני מזכיר לו בסגנון שחקנים סרבים קשוחים".
דיברת על הדרישות של המאמן ממך, תן לנו דוגמאות.
"הוא דורש ממני הרבה, הגנתית והתקפית כאחד. יש ימים שאנחנו מסיימים אימון של שלוש שעות והוא אומר לי 'רק אחרי שתקלע 18 שלשות רצופות אתה יכול ללכת הביתה".
הזכרת את אביך ששיחק בעברו גם בירושלים. איך זה מרגיש לגדול בבית כזה?
"הכדורסל אצלנו עובר במשפחה לאורך שנים, גם אחי הגדול שחקן. אני מקבל עצות ועזרה מהניסיון של אבא שלי ואחי. השחקן האהוב על אבא שלי היה לארי בירד אז הוא כל הזמן אומר לי 'תהיה לארי בירד".
קורנליוס (25, 1.98) החל את דרכו במחלקת הנוער של מכבי ראשל״צ. במהלך הקריירה שיחק באליצור בת ים מהליגה הארצית, הפועל כפ״ס ואליצור אשקלון בלאומית, הפועל ב״ש, נס ציונה וגלבוע/גליל בליגת העל. במדי הצפוניים הוא רשם אשתקד את עונתו הטובה ביותר עם 7.2 נקודות ו-38% לשלוש, עונה שזיכתה אותו במועמדות לשחקן המשתפר של הליגה אשתקד.
קיבלת החלטה משמעותית בקיץ לבחור בירושלים אחרי עונת פריצה בגלבוע/גליל, שתף אותנו ברגע הזה.
"הייתי צריך לקבל החלטה האם להישאר או לעשות את קפיצת המדרגה למועדון כמו הפועל ירושלים. כשבחרתי לחתום כאן הרבה אנשים הרימו גבה, הרבה מרימים גבה עד היום, אבל זה חלק מהקריירה שלי. אני מאמין בעצמי ויודע מה אני יכול לתרום לקבוצה".
דיברת על האנשים שיפקפקו בך. עשיתי דרך לא שגרתית ביחס לשחקן בהפועל ירושלים, התחלת את הקריירה בליגה הארצית והגעת עד לכאן. איך זה מרגיש לחוות את היחס הזה?
"עברתי דרך ארוכה שגרמה לי לבנות את האדם שאני היום. הפכתי להיות יותר קשוח, למדתי לא לוותר. אני רגיל לזה שמרימים גבה ביחס אליי, גם שחתמתי בקיץ ראיתי את הביקורות והספקות שהיו אבל זה רק נותן לי עוד מוטיבציה להוכיח את עצמי. אנשים שלא האמינו בי לאורך הקריירה נתנו לי את הכוח להצליח".
היו רגעים בדרך שבהם לא האמנת שתצליח להגיע לליגת העל?
"היו רגעים קשים. כשאתה בן 20 ומשחק בליגה הארצית יש חששות, פחדים ותסכול, אבל המשכתי לעבוד ולהאמין בעצמי".
יש לך מסר שאתה רוצה להעביר לשחקנים יותר צעירים שמתחילים גם בליגות הנמוכות?
"כן, תמשיכו להאמין ולעבוד קשה. יש שחקנים שפורצים בגיל יותר מאוחר, הנוער לא בהכרח קובע הכל. אני לא שיחקתי בנבחרות ישראל הצעירות בכלל, לא הוזמנתי אפילו לנבחרת בית הספר שלי. אפשר להתפתח גם בגיל מאוחר, הכל שאלה של כמה אתה רוצה ועובד בשביל זה".
מה לדעתך האקס פקטור שאתה מביא למגרש?
"ההגנה שלי. אני אוהב להיכנס למשחק דרך ההגנה, אני רוצה לשמור על הכוכב הגדול של היריבה בכל ערב".
התחלתם את העונה בליגה עם שני הפסדים. לאן אתה חושב שאתם יכולים להגיע העונה?
"נבנה כאן משהו מאוד מיוחד. הרבה אנשים מפקפקים בנו אבל זה רק עניין של חיבור. כשיהיה לנו את החיבור שאנחנו השחקנים מחכים לו, יהיה מאוד קשה לעצור אותנו".
העונה אתה משחק בפעם הראשון עם קהל גדול שתומך בך, איך התחושה?
"תחושה מדהימה. אגלה לך סוד, במשחק הראשון בארנה בליגת האלופות ההורים שלו היו ביציע. הסתכלתי מסביב על כל הקהל המדהים הזה ואווירה שהייתה ולכמה שניות לא הצלחתי לעצור את ההתרגשות. הרגשתי שהגשמתי חלום".
מה היעד האישי שלך לעונה הזאת?
"להצליח עם קבוצה מנצחת בין אם זה באירופה או בליגה. להמשיך להתפתח כשחקן ולהביא את מה שמצפים ממני למגרש. אני חושב שלהיות שחקן טוב זה להבין מה התפקיד שלך ולהצליח בו".
מה לדעתך אנשים לא יודעים עליך?
"נוצר לי שם של אדם קשוח ורע, אני לא באמת כזה מחוץ למגרש. אני מאוד מצחיק וחברותי, יש לי לב מאוד גדול. מחוץ למגרש אני לא מסוגל לפגוע בזבוב, כשזה מגיע למגרש וזה המקצוע שלי אני הופך להיות קשוח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
