תקרית פוליטית באליפות העולם: הג'ודאי הסעודי סירב ללחוץ את ידו של לוין

עידו לוין (עד 73 ק"ג), שהודח אחרי שני קרבות, פתח את דרכו בטורניר מול סולימאן חמאד מערב הסעודית, שאומנם הופיע לקרב, אך נוצח - ובסיום ירד מהמשטח מבלי ללחוץ את ידו של הישראלי

הג'ודאי מערב הסעודית סירב ללחוץ את ידו של עידו לוין , הבוקר באליפות העולם, צילום: אורן אהרוני

אליפות העולם בג'ודו הנערכת בהיכל הקרח 'humo' בטשקנט בירת אוזבקיסטן, נפתחה הבוקר (שבת) עם תקרית, כאשר יריב מערב הסעודית סירב ללחוץ את ידו של הישראלי לאחר שהפסיד.

קרדיט: IJF

עידו לוין (קטגוריית משקל עד 73 ק"ג), פתח את דרכו בטורניר מול סולימאן חמאד מערב הסעודית, שאומנם הופיע לקרב, אך ספג פעמיים וואזארי, כאשר בסיום הישראלי ניגש אליו ללחוץ את ידו ולאחר שקד לעברו, היריב ברח מהמזרון מבלי ללחוץ את ידו.

בשלב הבא, המתין ללוין, המונגולי צנדושיר צוגטבאטר, זוכהמדליית הארד מאולימפיאדת טוקיו 2020 ואלוף אסיה ב-2019. לוין כבר הוביל בוואזארי, אבל יריבו סחט עונש אחרי עונש, מה שבסופו של דבר הדיח אותו מהמשך האליפות.

עידו לוין מכניע את יריבו הסעודי, הבוקר, צילום: אורן אהרוני
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עידו לוין מכניע את יריבו הסעודי, הבוקר, צילום: אורן אהרוני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר