המאמן הלאומי אלון חזן, פרסם היום (חמישי) את הסגל המלא של נבחרת ישראל לקראת המשחק מול אלבניה במסגרת ליגת האומות במוצ"ש הבא. שלושה ימים מאוחר יותר, הנבחרת תצא למשחק חוץ במלטה.
מי שנכלל בסגל, אולי באופן מפתיע הוא עומר אצילי, מלך השערים של ליגת העל, שזומן עלי ידי המנהל המקצועי יוסי בניון למרות שהאחרון התלבט רבות בעניין בעקבות פרשת "הכדורגלנים והקטינות". בצד השני, כוכב מכבי תל אביב ערן זהבי לא זומן לנבחרת ישראל כמו דור פרץ, שגם לא נכלל ברשימה המכובדת.
"ערן זהבי ביקש להיות לבד בחדר, לכן הוא לא בסגל הנבחרת", הפתיע הממאן אלון חזן היום (חמישי) במסיבת העיתונאים, "הייתה לנו פגישה השבוע, הייתי איתו בקשר רציף. עלה נושא החדרים בנבחרות, כשהגענו בתחילת הדרך רצינו שהשחקנים יהיו באותם חדרים כדי לגבש אותם.

"ערן שאל אם יש איזשהו שינוי, הוא ביקש להיות בחדר לבד ואמר שלהיות ביחד זה מפריע לו מקצועית. אמרתי לו שנבדוק את האפשרות להיות בחדר לבד".
עוד הוסיף חזן: "ערן הסביר בדרך טובה שזה קשה ויפגע בו בהכנה המקצועית. יכול להיות שהוא לא יהיה חלק מהסגל עד שהדברים ישתנו, אמרתי לו שאני לא יכול לספק לו את הדברים האלה כרגע, כרגע כולם בזוגות בחדרים כדי שהוותיקים ייתנו לצעירים מושג מה זה נבחרת ישראל.
"הוא אמר שהוא רגיל להיות כך במועדונים שהוא משחק, ונאלצנו לוותר על שירותיו. זה לא אומר שהוא סיים את דרכו בנבחרת, אין לנו שום משקעים מולו", סיכם חזן.
יוסי בניון הוסיף: "אני חושב שעשינו את כל השיקולים שלנו, יש גם עניינים של פציעות ושחקנים שלא יכלו להגיע. יש לנו נבחרת מצוינת שתשחק בצורה שאנחנו רוצים. נקווה שנשיג את התוצאה הכי טובה שאפשר".
"הייתי מופתע, אבל החלטתי לדבר עם ערן כדי לוודא שאין אי הבנה. ניסיתי להסביר לו שזה לא משהו אישי נגד שחקן זה או אחר, אלא מדיניות שקבענו והוא צריך להתאים את עצמו".
על עומר אצילי, אמר חזן: "אני ער לכל הקולות. כשהגעתי לנבחרת, עומר היה שחקן הנבחרת. כולנו מכבדים את מערכת המשפט של מדינת ישראל וחיכינו לראות מה יהיו ההשלכות. בזמן שהחשדות נבדקו הוא לא היה שחקן הנבחרת, אבל כרגע זה מתאפשר. יש עננה שמרחפת כל הזמן, אבל אני צריך לקבל החלטה מקצועית. יש לי את הדעות האישיות שלי, אבל אני חייב להתנהל ברמה מקצועית, כי אני מאמן ולא שופט בבית משפט".
בניון הוסיף: "אני לא לקחתי את עומר אצילי לבית"ר ואני שלם מאוד עם ההחלטה. הייתי חוזר עליה מיליון פעם. כשהייתי בבית"ר, המקרה בדיוק קרה, העניין נחקר, הפרקליטות לא קיבלה שום החלטה, וגם באותה תקופה אצילי נפגש עם מכבי חיפה לפני שהציע את עצמו לבית"ר, ויעקב שחר לא לקח אותו.
"הוא אמר לו שהוא לא ייקח אותו כל עוד מתנהל הליך משפטי, וזה בדיוק מה שגם אני עשיתי. אנחנו הגענו לנבחרת אחרי שאצילי כבר היה בנבחרת. כמובן שיש עננה ויש איזשהו צל, אבל ברגע שהחליטו שאין שום דבר פלילי בסיפור של אצילי, אנחנו צריכים לקבל החלטה מקצועית נטו".
חזן על אלי דסה: "מצבו הנוכחי הרבה יותר מאשר לפני שבועיים. אם יוקאנוביץ' ודינמו מוסקבה שהיא קבוצת צמרת ברוסיה, יכולה להרשות לעצמה לתת לו כמעט 90 דקות, זה אומר שהוא יכול לעמוד ברמת קצב גבוהה מאוד. אני מאמין שאלי יהיה בכושר משחק טוב".
על חסרונו של מונס דאבור: "אנחנו מתעסקים בבני אדם, מונס היה בן אדם שהיה לנו קשר קרוב איתו. הוא החליט לפרוש מהנבחרת, כל מי שעטף את נבחרת ישראל עשה הכל כדי שמונס ירגיש הכי טוב כאן. הפרישה שלו נבעה מהדברים שקרו מסביב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו