1 לפני שבועיים וחצי נבחרת הבוגרת היתה ביתרון של שלוש נקודות, סמוך לסיום המשחק מול פולין במוקדמות אליפות העולם. היתה לה עבירה לתת כדי למנוע שלשה של היריבה, אך היא לא עשתה זאת. המשחק הלך להארכה שבה הפסידה.
הערב (ראשון) התסריט חזר על עצמו בצורה מדויקת עם נבחרת הבוגרת עד גיל 20, הפעם מול פורטוגל. בעוד לבוגרת ההפסד ההוא עשוי לעלות בכרטיס למונדובאסקט, הצעירים, אם יתעשתו, לא צפויים להינזק יותר מדי ביורובאסקט.
2 אין ארוחות חינם בטורנירים האלה, גם לא מול נבחרות שנראות נחותות על הנייר ואינן באות ממעצמות כדורסל. כזו היא פורטוגל. אחרי הניצחון על יוון, וכשהיא פייבוריטית, מד המוכנות של ישראל לא היה מאופס. באליפות כזו אתה נתקל בכל מיני סגנונות משחק, ואתה צריך להתאים את עצמך. לא עשית את זה - הפסדת.
המשחק מול יוון הפיזית לזה מול פורטוגל שמשחקת על אנרגיות גבוהות היה שונה בתכלית. התסריט של שני המשחקים דווקא היה די דומה - פתיחה חזקה, יתרון גדול (20) ואיבוד ההפרש - אך בעוד מול יוון הסיומת היתה בצד הישראלי, הפעם היא הלכה עם פורטוגל.
היריבה שמה לנו מראה מול הפנים, כשהציגה את הבעיה הגדולה: ירידה להגנה. פורטוגל משחקת ב"מצב טיסה", ריצה בכל מצב, וזה עלה לנו בלא מעט נקודות חובה. בעיה נוספת שבלטה: יותר מדי שחקנים נתנו פחות מדי. בזמן שנועם דוברת, הראל רינסקי וגלעד לוי קלעו 54 מ־86 הנקודות ולקחו 26 מ־43 ריבאונדים, היה חסר להם כוח הסיוע.
3 מחר נדע עד כמה ההפסד לפורטוגלים היה משמעותי מבחינת הנבחרת של אורן אהרוני: אם היה נזק של ממש או שמא רק תקלה לא רצינית בדרך. למרות התוצאה המאכזבת, עוד אפשר לסיים במקום הראשון אם ננצח את איטליה (17:30, ספורט 5), אך גם אפשר לסיים במקום האחרון, אם נפסיד, וככל הנראה לפגוש את צרפת החזקה בשמינית הגמר.
לפי הפורמט של פיב"א, כל הקבוצות עולות ל־16 האחרונות, אך המיקום קריטי בשל הרצון לפגוש יריבה נוחה ככל האפשר (על הנייר). לפני המחזור האחרון הכל פתוח.
היריבה, איטליה, היא היחידה עד כה עם מאזן מושלם אחרי ניצחונות על יוון ופורטוגל. על הקווים עומד אלסנדרו מאגרו, מאמן ברשיה, קבוצת הצמרת מהסרייה א', שתשחק בעונה הבאה ביורוקאפ.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו