הכנס הבינלאומי הגדול ביותר בתולדות איגוד הכדורסל והכדורסל הישראלי ננעל היום (חמישי) אחרי יומיים אינטנסיביים בהם השתתפו למעלה מ-200 מאמנים מישראל ומרחבי העולם בסדרת הרצאות והדרכות של מיטב המאמנים בישראל ובאירופה.
בכנס שהתקיים בשיתוף פיב"א ונערך במלון במושב רגבה, השתתפו למעלה מ-150 מאמנים מישראל וכן כמה עשרות מאמנים ממדינות רבות, ביניהם מאמנים ממרוקו, ספרד, איטליה, קפריסין, טורקיה, פולין, צ'כיה, סלובניה, גרמניה ומדינות נוספות.
בין המרצים הבכירים היו מאמן נבחרת גרמניה גורדון הרברט, מיכאל שוורץ האחראי בפיב"א על פיתוח שחקנים צעירים, פרופ' מרקו סטוינביץ', מאמן היכולות הגופניות של נבחרות סרביה, המאמן האיטלקי הוותיק והמוערך עמנואל "ללה" מולין, מרטין שילר האוסטרי, לשעבר מאמנה של ז'לגיריס קובנה, אורן אהרוני, מאמן בני הרצליה ונבחרת העתודה, אריק שיבק, מאמן האקדמיה של איגוד הכדורסל ההולנדי והמנהל הטכני של הנבחרות הצעירות במדינה וכן משרון דרוקר, מאמן נבחרת הנשים והפועל חיפה. את הכנס ארגן ד"ר איציק בן מלך, אחראי ההדרכות מטעם איגוד הכדורסל.
פיני גרשון, המנהל המקצועי של נבחרות ישראל, סיכם את הכנס: "לא היו הרבה השתלמויות עם רמה כזו של מרצים וכמות כזו של משתתפים. היה ביקוש מדהים וזה אומר שכוח האימון בארץ מאוד רוצה להתקדם. המרצים שהיו פה הם ברמה גבוהה ומוסיפים הרבה ידע למשתתפים. יש לנו שם טוב באירופה ומעריכים מה אנחנו עושים בנבחרות הצעירות, ולכן הגיעו להשתלמות 25 מאמנים זרים, שכולם מאמנים באיגודים במדינות שלהם. הם באו לראות מה אנחנו עושים וללמוד מהמרצים שהגיעו".
גרשון גם התייחס למינויו של דיוויד בלאט ליו"ר הוועדה המקצועית של מכבי ת"א: "דיוויד מאמן עם המון ידע וקשרים ואני בטוח שהוא יכול לעזור למכבי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
