תאמינו או לא, בוסטון סלטיקס רחוקה רק שני ניצחונות מאליפות ראשונה מאז 2008 לאחר שהשיגה לפנות בוקר (חמישי) ניצחון מרשים בסדרת הגמר, 100:116 על הווריירס. הקבוצה של אימה יודוקה עלתה ליתרון 1:2 לאחר שהובילה כבר ביתרון 18 נקודות במחצית הראשונה, ואחרי קאמבק של האורחת ברבע השלישי, שוב הצליחה להתעלות עם 11:23 ברבע המכריע.
בסיום המשחק, בתקשורת המקומית התלהבו מהטריו החדש בירוק - ג’ייסון טייטום, ג’יילן בראון ומרקוס סמארט – שתרמו יחדיו 77 נקודות והפכו לשלישייה הראשונה מאז 1984, שרושמת לפחות 20 נקודות, חמישה כדורים חוזרים וחמישה אסיסטים כ”א. אגב, מי שעשו זאת לפני 38 שנים היו חברי לוס אנג'לס לייקרס: כרים עבדול ג'אבר, מג'יק ג'ונסון ומייקל קופר.
המאמן המנצח אימה יודוקה, הסביר בסיום: "הפעם היינו הרבה יותר פיזיים מאשר במשחק הקודם. לא אהבנו את הצורה שהגבנו במשחק הקודם, לכן עבדנו על הבעיות שלנו בשלושת הימים האחרונים. נשארנו יציבים בהתקפה, המשכנו לקלוע ולא קרסנו למרות החזרה שלהם. רוברט וויליאמס היה ענק, אני לא מדבר רק על החסימות שלו, זו הנוכחות עצמה. הוא היה חלק גדול מהערב הטוב שלנו".
אל הורפורד, שתרם 11 נקודות חשובות, המשיך באותו הקו: "אני מאוד שמח שמצאנו את הדרך לנצח. יש לנו רצון ורוח לחימה והגבנו להפסד כמו שצריך. האוהדים שלנו היו מדהימים, אני אוהב את האנרגיה באולם שלנו. ידענו שאנחנו עם הגב אל הקיר אבל עכשיו נשארו לנו רק שני משחקים עד המטרה הגדולה".
בצד השני, דריימונד גרין, ששוב התעסק יותר במריבות עם הקהל מאשר בכדורסל על הפרקט וסיים עם 2 נקודות בלבד, סיכם בדרכו שלו: "שיחקתי רע מאוד. הם עשו מה שציפיתי ואני לא רוצה להגיב לטענות שלהם. אני נהנה מזה כי הם מבזבזים הרבה אנרגיה בשבילי".
המאמן סטיב קר התייחס לפציעה של סטף קרי, שאומנם שוב הרשים עם 31 נקודות, אבל ברבע האחרון נפצע ברגל ונשכב על הפרקט: "אני לא יודע אם אנחנו צריכים לדאוג, אני בטוח שמחר נהיה הרבה יותר חכמים לגביי הפציעה של סטף".

