אבי בניהו: "נתניהו הוא לא אדם פרטי - הוא צריך להיות שקוף לציבור"

הסתירה בנוגע למצבו הרפואי של ראש הממשלה גרר תגובות רבות • מיטל יסעור בית-אור אירחה את פרופסור זאב רוטשטיין, אסי שריב, לשעבר יועץ התקשורת של ראש הממשלה אריאל שרון ז"ל ודובר צה"ל לשעבר אבי בניהו

רה"מ נתניהו, בית החולים שיבא. צילום: יוסי זליגר, מארק ישראל סלם

מרגע פינוי רה"מ נתניהו לביה"ח ועד לשחרורו לא יצאו עדכונים שוטפים והיו סתירות בדיווחים - מה שגרר תגובות רבות מצד הציבור. על רקע זאת, מיטל יסעור בית-אור אירחה את פרופסור זאב רוטשטיין, את יועץ התקשורת אבי בניהו ואת אסי שריב, לשעבר יועץ התקשורת של ראש הממשלה אריאל שרון ז"ל בזמן האשפוז לפני מותו. 

"צריך לחשוף את הכל, רה"מ הוא לא אדם פרטי. הוא צריך להיות שקוף לציבור", אמר דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו.

פרופסור זאב רוטשטיין הוסיף: "לדעתי, כאזרח חופשי במדינת ישראל, הנושא צריך להיות שקוף לציבור". עוד אמר: "הצוות הרפואי פעל יוצא מן הכלל. רה"מ הגיע תחת התייבשות, מעבר לנושא הזה - היה חשד קליני למשהו נוסף. לאחר שלא נמצא דבר, המשיכו בבירור לטווח ארוך וגילו שיש הפרעה זמנית בקצב הלב".

לדבריו, "אילו הייתי חלק מהצוות המטפל, הייתי אומר שיכול להיות שמשהו מתחבא, להיות בטוחים בבדיקות".

אסי שריב, לשעבר יועץ התקשורת של ראש הממשלה אריאל שרון ז"ל בזמן האשפוז לפני מותו הוסיף: "אני חושב שיותר קשה היום להסתיר מידע מהציבור. ככל שהזמן עובר אנחנו יודעים יותר על המנהיגים שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר