"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
לכבוד יום האישה הבינ"ל

הכוח המניע של כולנו

מוכחרים לתת את תשומת הלב הנכונה לאישה, ולא לקחת שום דבר כמובן מאליו • כל השקעה כזאת תכפיל את עצמה, ותניב פירות בהתאם

,עודכן
0השמעה
הרב גלויברמן עם שתיים מנכדותיו בתחפושות שחולקו בעמותת "יד ביד", צילום: אפרת אשל

בעולם של דימויים ושל סטיגמות, צריך התבוננות יותר מעמיקה ופחות שטחית על המציאות. לכן, רגע לפני יום האישה הבינלאומי, חשוב שנזכור את הדברים המהותיים ולא ניסחף אחרי מושגים ערטילאיים.

לפני כמה שנים, פנה אלי גוף תקשורת וביקש לשאול כיצד רואים בעולם היהדות את מעמדה של האישה. ובכן, ביהדות אין מושג כזה "יום האישה", היות שיום כזה קיים, למעשה, בכל ימות השנה. הבה נתבונן: האם יש יום בחיינו שבו האישה לא נוכחת? לא לחינם קבעו חכמי ישראל שהאישה היא עקרת הבית - "עיקר הבית" בתא המשפחתי היהודי. חז"ל אף פסקו שחובת הגבר לאהוב ולכבד את האישה כגופו. בכלל, האישה קודמת וראשונה בכל דבר ביהדות, לפני האיש.

כולנו יודעים שהאישה התברכה ברגש ובבינה שלגבר אין. לאישה יש כוח עצום לבנות חיים משותפים, כי היא, כאמור, עיקר הבית. היא דואגת לחינוך הילדים, היא מבשלת לרוב את האוכל, והיא דואגת לכך שבבית תהיה הרמוניה נעימה.

בתנ"ך יש דמויות נשיות רבות שמסורת ישראל מושתתת עליהן. האימהות, מרים הנביאה וציפורה אשת משה, דבורה וחולדה הנביאות ועוד. הנשים הן לא צלע נוספת, אלא העיקר והמשענת לגברים. חז"ל אומרים שגם הנבואות של הנביאות שהיו בעם ישראל, כמו דבורה וחולדה, היו בדרגה גבוהה יותר וחזקות יותר מאלו של הנביאים. חז"ל אמרו: "לעולם יהיה אדם זהיר בכבוד האישה", ולא לצער אותה. שלמה המלך אומר: "חוכמת נשים בנתה ביתה".

לפעמים שואלים מה עושים עם שחיקת האהבה - התורה סבורה שאהבה תלויה בעשייה. אהבה אינה הבזק פתאומי הנוצר מעצמו, אלא רגש שמתפתח על ידי השקעה ועבודה משותפת.

התורה אינה מאמינה באהבה ממבט ראשון - רק בקשר מושקע, מתמיד וקבוע. אהבה פירושה שותפות, אכפתיות וכבוד הדדי. רק בזכות פעולות קטנות בכל יום מצד הגבר - פורחת ומתעצמת האהבה.

אנחנו לא באמת צריכים יום מיוחד כדי להביע את הערכתנו ואהבתנו לנשים. הדבר מומלץ ותקף בכל ימות השנה. כדי לתחזק זוגיות בריאה צריך להשקיע את מיטב המשאבים, ובהתאם לכך - גם קוצרים תוצאות. הילדים שגדלים בבית שמים לב לכל ניואנס בין הבעל לאישה. הם מבינים ומכילים רגשות של כבוד ואהבה, וחלילה - גם ההפך. כל שיבוש בזוגיות צורם לעיניו של הילד, והוא מבין היטב, יותר מכפי שאנו חושבים, את המשמעות של היעדר שלום בית.

העצה שלי היא לתת את תשומת הלב הנכונה לאישה, ולא לקחת שום דבר כמובן מאליו. להחמיא ולתת מילה טובה גם ביום בהיר - ולא רק בימים סגריריים. כל השקעה כזאת תכפיל את עצמה, ותניב פירות בהתאם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר