"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
תמנה כבר שופטים
שלשום פסק בג"ץ, בהמשך לעתירה שהוגשה, שעל שר המשפטים לכנס את הוועדה לאלתר ולפרסם לאלתר את רשימת המועמדים לשיפוט • העומס מדבר בעד עצמו
השופט עמית נשיא בית המשפט העליון, ושר המשפטים לוין. צילום: ראובן קסטרו יונתן זינדל/פלאש 90

תמנה כבר שופטים

שלשום פסק בג"ץ, בהמשך לעתירה שהוגשה, שעל שר המשפטים לכנס את הוועדה לאלתר ולפרסם לאלתר את רשימת המועמדים לשיפוט • העומס מדבר בעד עצמו

,עודכן
0השמעה
[object Object]

כמעט שנה אני ממתינה לקבל מועד לדיון בבית משפט לענייני תעבורה, בהמשך לערעור על דוח. מועד טרם נקבע, ואיש אינו יודע מתי זה יקרה.

העומס על בתי המשפט בלתי נסבל, השופטים לא עומדים בלחץ ודוחים דיונים. לא אחת קורה שעוברות שנים עד לקבלת פסק דין, מה שמוביל לעינוי דין.

עורכת דין מתחום הפלילים ודיני משפחה, שהעדיפה להישאר בעילום שם פן יבולע לה, מספרת: "חסרים שופטים בכל הערכאות. רק במחוזי בבאר שבע חסרים שבעה. זה יוצר לחץ עצום. בתיקים פליליים אין דיונים ברצף, אלא אחת לכמה חודשים, ויש תיקים שנמשכים ארבע וחמש שנים. בבית המשפט באשקלון יום מעצרים נמשך עד שבע-שמונה בערב כי אין שופטים, וכל העומס נופל על שופט אחד, שפשוט קורס".

סאגת משפטי התעבורה,צילום: איור: עציון גואל

תמונה דומה נשקפת בביהמ"ש לענייני משפחה בתל אביב, שבו פרשו שלושה שופטים. "זה מביא לכך שלא מתקיימים דיונים, ופסקי דין ניתנים על גבי כתבי ההגנה מבלי שהתקיים דיון ונשמעו הוכחות. אם רוצים, לדוגמה, לערער על דמי מזונות שנקבעו, צריכים להגיש ערעור, ולוקח עוד שנתיים וחצי עד שמגיעים לדיון בערעור", מספרת אותה עורכת דין.

אפשר היה להקל את העומס אם שר המשפטים יריב לוין לא היה מתעקש לא לקבל את חוקי המשחק שנהוגים מאז קום המדינה.

שר המשפטים, ח"כ יריב לוין (ארכיון),צילום: גל כהן, דובר מליאת הכנסת

כמה ימים לאחר כינון הממשלה, ב־4 לינואר 2023, הכריז לוין מלחמה בדמות הרפורמה המשפטית. שלל חוקים שמטרתם לשנות ולהחליש את המערכת וסירוב לכנס את הוועדה לבחירת השופטים. כבר שנה וחצי הוועדה לבחירת שופטים לא מכונסת. לא ממנים שופטים לבתי המשפט בערכאות השונות - בדגש על המחוזי בבאר שבע ובחיפה, שבהם המצב קטסטרופלי. על כינוס הוועדה למינוי שופטים לעליון ויתרו מזמן, בשל המשטמה העזה שרוחש השר לנשיאו, השופט יצחק עמית. ואין סיבה טובה מדוע לא תמנה הוועדה שופטים ליתר הערכאות.

אלא שלוין, שעומד בראש הוועדה, מתעקש שכל עוד אין לו רוב היא לא תכונס.

שלשום פסק בג"ץ, בהמשך לעתירה שהוגשה, שעליו לכנס את הוועדה לאלתר ולפרסם את רשימת המועמדים לשיפוט עד היום. תגובת השר לא איחרה לבוא: "מדובר בהחלטה בלתי חוקית על פניה, שבמסגרתה הרשות השופטת משתלטת על הוועדה לבחירת שופטים בניגוד מפורש להוראות החוק. אם מי מהשופטים מעוניין לנהל את הוועדה לבחירת שופטים ולקבוע את מועדי כינוסה, הוא מוזמן לפשוט את גלימת השופט, לרוץ לכנסת, לנסות להיבחר במשא ומתן לקראת הקמת הממשלה ולדרוש את תיק המשפטים. שלושה שופטים יצרו במו ידיהם משבר חוקתי חסר תקדים, והאחריות כולה רובצת לפתחם".

השרה עידית סילמן, שחוכמתה רבה מעומק הים, אמרה: "שופטי בג"ץ מנסים להכתיב לנו, נבחרי העם, איך לעבוד. באותה מידה הם גם ייתנו לנו להתיישב על הכיסא שלהם ולכתוב פסקי דין?"

השרה עידית סילמן,צילום: אורן בן חקון

פרופ' יובל אלבשן אמר אתמול ברשת ב': "בג"ץ אמר את דברו, ושר המשפטים חייב למלא את הצו או להתפטר".

לפני שניפול לתהום, חובה על חברי הוועדה לשבת ביחד ולהגיע לרשימה משותפת של שופטים חדשים ולמנותם, לטובת הציבור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו