טרם נקבע מועד לפגישת הגישור הנשיאותי בין ראש הממשלה, נתניהו, לבין נציגי היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה. דבר אחד כן ניתן להעריך, נשיא המדינה, יצחק הרצוג, לא היה שולח זימון לצדדים, אלמלא קיבל אור ירוק, ובעיקר מעורך דינו של נתניהו, עמית חדד, שיש על מה לדבר. גם הלקוח שלו הבין שמתן חנינה, בתנאים שמנה במכתבו לנשיא מלפני כחצי שנה, בלי קלון ובלי הודאה, הם נון סטרטר. ספק הרצוג, למוד פיתולים בעלילות יחסיו עם נתניהו, לא היה מזמן אותם רק כדי לספוג עלבון נוסף וטוויסט בעלילה הבלתי נגמרת של משפט נתניהו.
רה"מ נתניהו מפרסם סרטון מחדר הכושר הבוקר // דוברות רה"מ
ייתכן והרצוג רק רוצה למשוך זמן עד לבחירות הקרובות לכנסת, כמאמר המעשייה היהודית הידועה – או שהפריץ ימות או שהכלב ילמד לדבר. משמע, משהו יקרה שייתר את התערבותו בנושא. אם כן יצליח להביא את הצדדים לכדי עסקת טיעון, יצדיק בכך את כהונתו כנשיא, שעד כה לא הצטיינה בהישגים יוצאי דופן.
חצי שנה לבחירות וכמות הספינים, חצאי האמיתות, סרטי ה-AI שחלקם חובבנים עד כדי מבוכה, ותוצאות הסקרים תלויים במפרשם ומאיימים להטביע אותנו. האחד רואה בסקרים ניצחון לצד אחד ומאותם נתונים מסיק פרשן אחר מסקנה הפוכה. מי שעושה סקרים באובססיביות היא לשכת נתניהו. לא זזים בלי סקרים. גם בסקרי העומק שלהם נתניהו רחוק מלנצח את סבב הבחירות הבא. לכל היותר, ואם יחליט להתמודד ואיני בטוחה בכך כלל וכלל, יכפה שוב סבבי בחירות בלתי נגמרים. ולכן, בסתר לבבו הוא מקווה שהנשיא יחבר בין הנקודות ותחתם עסקת טיעון, שתאפשר לו ירידה מכובדת מהבמה ובלבד שלא יירשם הפסד בבחירות על שמו.
עד אז יזרוק אלף ספינים. מפלגת ימין לצידו, דרישה למינויים מטעמו ברשימת הליכוד, צילומים הרואיים לצד חיילים בלבנון וכו'. כי אנחנו עמוק בתוך קמפיין הבחירות. השבוע האחרון התאפיין גם במי יכה חזק יותר באיזנקוט. מי יגיד לו בקול רם יותר שהוא חייב, אבל חייב, לחבור לברית האחים – בנט ולפיד. לדעתי, טעות יעשה אם יחבור אליהם. מיקסום הפוטנציאל יהיה בהליכה במפלגות נפרדות, שגם יקל על הסכמי עודפים בין מפלגות הגוש.
אמנם, לכאורה, יש היגיון בחבירה שעל פי הסקרים נושקת ל-40, ולכאורה מבטיח שהעומד בראשה ייקרא ראשון לנשיא המדינה. אבל, רק לכאורה. כי למדנו מנתניהו שמה שחשוב הוא הגוש. אם מפלגות הגוש, שמזומנות לנשיא המדינה לאחר פרסום תוצאות הבחירות, מתאגדות סביב מועמד אחד לראשות ממשלה, הוא יקבל ראשון את המנדט להרכיב ממשלה. ככה פשוט. ומכאן הדבר השני, שהוא לא פחות חשוב וגם אותו נתניהו כבר מיישם שנים, שהגוש חייב להציג רק מועמד אחד לראשות הממשלה.
לכן, מי שרוצה להביס אותו, וכבר ציינתי זאת לא פעם, חייב לנהוג כמותו. ממנו תראו וכך תעשו. בנוסף, להפסיק להתנהג כמו חנה בבלי ויותר כמו טופז לוק וסרטוניו. באחרון שבהם נראה ראש הממשלה מתאמן בחדר כושר. למצער, לא הסרטון הזה ישכנע אותנו שהוא בריא וחזק כמו שור. אנחנו כבר יודעים שהוא לא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו