נשים מתאמנות בצה"ל (אילוסטרציה) | צילום: אי.פי.אי

כשהיח"צ מנצח את הביולוגיה: כך נמכר הפיילוט ביהל"ם לציבור

הצבא הציג הצלחה בפיילוט לשילוב לוחמות ביהל"ם • בפועל הוגדרו ייעוד, הכשרה ודרישות פיזיות שונים מהותית משל הלוחמים • המהלך נועד לייצר נראות של שוויון, גם במחיר טשטוש גבולות הכשירות והבטיחות

הטניסאית סרינה וויליאמס נשאלה בזמנו על קביעתו של טניסאי העבר ג'ון מקנרו שאם היתה משחקת בסבב הגברים היא היתה מדורגת אי־שם במקום ה־700. בניגוד לציפיות ולצווחות הפבלוביות של ארגוני המגדר, וויליאמס לא מצמצה ואישרה כל מילה: "טניס גברים וטניס נשים הם שני ענפים נפרדים לחלוטין[...] הגברים מהירים יותר, חזקים יותר. זה פשוט משחק שונה. אני רוצה לשחק רק נגד בנות, אני לא רוצה להתבייש".

אבל בינינו, מה סרינה מבינה בפיזיולוגיה ובכוח נשי? היא בסך הכל הטניסאית הגדולה בהיסטוריה. היא לא חיה בממלכת הפרוגרס הצה"לית שבה הוחלט שהיא לא מבינה כלום. בשבוע שעבר התבשרנו בחגיגיות על "הצלחת הפיילוט" לשילוב לוחמות ביחידה המיוחדת יהל"ם. הכתבים/דוברים הצבאיים הנהנו בהתפעלות, והרמטכ"ל סימן וי: הובסה הפטריארכיה, הובסה הביולוגיה, והכי חשוב - שדולות הנשים ירדו לו סוף־סוף מהצוואר. הנה, נשים זה כמו גברים, ועכשיו תעזבו אותי.

אלא שאז, כמו בערך כל תוצר של דו"צ, התגלה שהכל חורים. התעקשות של עו"ד צפנת נורדמן מ"פורום חירות וכבוד האדם" אילצה את הצבא לחשוף את האותיות הקטנות: "הייעוד שנקבע ללוחמות ביחידת יהל"ם שונה מהייעוד שנקבע ללוחמים[...], ומשכך הליך ההכשרה וסרגל המאמצים שונה".

אם הייעוד שונה, והדרישות שונות, והיכולות שונות - על מי אתם מנסים לעבוד כשאתם מתעקשים לקרוא לזה באותו השם ולמכור לציבור ולבנות לפני גיוס אשליה של שוויון?

תרגום: לקחו את השם "יהל"ם" והדביקו אותו על תפקיד אחר לגמרי. כמו לקחת סמל של רכב יוקרה ולהדביק אותו על קורקינט ממונע, כלי רכב אחר. כמה אחר? המספרים מביכים: סרגל המאמצים הונמך שוב ושוב עד שהמתמודדות הצליחו לעמוד בו. כך, למשל, לוחם ביהל"ם נדרש לשאת כ־45 ק"ג ולתמרן בשטח, הלוחמות מוגבלות לנשיאה של 25 ק"ג בלבד, למרחקי הליכה קצרים יותר ולמבחני סף מהסוג שעובדתית היה מדיח ממסלול ההכשרה כל לוחם מסוג "זכר".

גלעד אברילינגי, שיזם את הפיילוט, נבהל כמובן מחשיפת הפדיחה וניסה להסביר שמלכתחילה לא היתה כוונה ליצור שוויון, אלא לייצר תפקיד של, שימו לב, "לוחם ס"פ לא מתמרן". אה, יופי. אז אם הייעוד שונה, והדרישות שונות, והיכולות שונות - על מי אתם מנסים לעבוד כשאתם מתעקשים לקרוא לזה באותו השם ולמכור לציבור ולבנות לפני גיוס אשליה של שוויון?

התשובה היא כי בצה"ל של מפקדים כמו אברילינגי, הנראות חשובה מהכל. כפי שחשף העיתונאי ישי אלמקייס ("מקור ראשון"), ה"הצלחה" המדומה ביהל"ם מנסה להסתיר את הכישלון הטוטאלי בפיילוטים ב־669 ובסיירת מטכ"ל, שם, ברוך השם, עדיין לא המציאו "לוחם לא מתמרן", וגם שם המשקל והכוח הפיזי לא משקרים והמסוקים סירבו להתרומם מכוח מחשבת הרצון הפמיניסטי בלבד.

אפשר להמשיך עם הדאחקות עד שנזכרים כי מסלולי הכשרת לוחמים הם לא צחוק. הם לא מבחן סמסטר כושל שבו ניתן לעשות פקטור לציון ולהעביר את כל הנכשלים. אין שום היגיון לסכן חיי אדם, נשים וגברים, לטובת ריצוי ארגוני נשים וכותרות מחבקות.

הגיע הזמן שהמטה הכללי יחליט אם הוא רוצה לנצח את האויב או את היח"צ הגרוע של תורת הביולוגיה המודרנית. כי את הסעיף השני סרינה וויליאמס ניצחה בשלוש מערכות ולא בחמש, בלי ליילל ובלי להגיש שאילתות, והיא לא פחות מוצלחת מאף אחד אחר. נסו פעם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו