"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החרדים יצטרכו לבחור: גלות בתוך ישראל או שותפות
אחינו החרדים מתקשים להבין שסיכון קיומה של מדינת ישראל מסכן גם את כל העם היהודי ואת המשכה של היהדות • איני רוצה לראות אלפי תלמידי ישיבה בכלא, אבל המציאות הקיומית שלנו מחייבת את שינוי המצב
רבבות בירושלים בעצרת נגד הגיוס. צילום: אורן בן חקון

החרדים יצטרכו לבחור: גלות בתוך ישראל או שותפות

אחינו החרדים מתקשים להבין שסיכון קיומה של מדינת ישראל מסכן גם את כל העם היהודי ואת המשכה של היהדות • איני רוצה לראות אלפי תלמידי ישיבה בכלא, אבל המציאות הקיומית שלנו מחייבת את שינוי המצב

שי גולדן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

החרדים, את זה אנחנו יודעים מקריאה במספרים, הם העתיד הדמוגרפי של מדינת ישראל. הם גם שומרי התורה, וקיימו את גחלת היהדות לאורך מאות שנים בגולה. רק דבר אחד מפריד בינם לבין השתלבות בסיפור הישראלי והיהודי: החלטה להצטרף ולקחת חלק באמת בפרויקט הציוני והישראלי.

חרדים ב"עצרת המיליון" משווים בין מעצר העריקים לחטופים, צילום: יוני ריקנר

ומכיוון שאין פרויקט ישראלי בלי צה"ל, את זה לימדו אותנו 77 שנים של מלחמה שסופה אינו נראה באופק, מכיוון שכך, ומכיוון שעם ישראל לא חוזר לגולה ולגטאות ולשטייטעלים ולרדיפות, אז החרדים יצטרכו לבחור - גלות בתוך ארץ ומדינת ישראל, או שותפות גורל אמיתית עם הישראלים. ההפגנה אתמול מלמדת, בין שאר הדברים, שיש קהל אדיר בתוכם שהסיפור הישראלי לא מובן לו באמת, ואולי גם לא חשוב לו באמת. וזה נורא. עצוב נורא. מדאיג נורא.

הדבר שאחינו החרדים מתקשים להבין הוא שסיכון קיומה של מדינת ישראל מסכן גם את כל העם היהודי. ומדינת ישראל מצויה כיום בסכנה ביטחונית קיומית אמיתית. וצה"ל הוא זה שמבטיח את המשך קיום המקום הזה.

ומי שלא מוכן לקחת חלק בשימור העם היהודי בארץ ישראל, מסכן גם את המשכה של היהדות - כי לא תהיה יהדות בלי מדינת ישראל. ולא יוותרו יהודים. אנחנו את לקח השואה למדנו מצוין. הימים שבהם ציבור אחד משלם בדמו על הגנה על עם ישראל, וציבור אחר תורם רק את לימוד התורה, הוא סיפור שסופו עלול להיות גם סופה של ישראל וגם סופה של היהדות עצמה, ואז גם התורה תאבד לכולנו.

עדיין לא מאוחר

התורה היא נכס יהודי ואוניברסלי נצחי. חובה לשמור עליה באמצעות לימוד וקידוש השם. אין שאלה בכלל. אבל גם מדינת ישראל היא נכנס יהודי היסטורי, ומי שלא מוכן לקחת חלק בסיפור היהודי ההיסטורי, יפגוש את ההיסטוריה בפינה אפילה מאד. עם ישראל ישמור על התורה. אם באמצעות חרדיות ואם באמצעים אחרים. התורה היא לבו הפועם של כל יהודי. אבל כעת נשאלת השאלה אם עם ישראל כולו מוכן גם לשמור על מדינת ישראל. וחוששני שההפגנה היום מלמדת אותנו שלפחות חלק משמעותי ממנו לא רוצה לשמור עליה. וזה שובר את לבי. וצריך לשבור את ליבו של כל יהודי בעולם.

המונים מגיעים לעצרת בירושלים לפני סגירת הרכבת, צילום: אורן בן חקון

עדיין לא מאוחר. למעשה, רחוק מלהיות מאוחר לתיקון ושינוי ופתרון הקונפליקט, אבל על אחינו החרדים יהיה להבין שאנחנו לא נוותר, ונמשיך להתעקש. מלחמת 7 באוקטובר לא משאירה לנו ברירה. כשלעצמי, אינני רוצה לראות מאות ואלפי תלמידי ישיבה בכלא. זה יהיה נורא. אבל הגיעו זמנו של משא ומתן פנימי אמיתי, בתוך עם ישראל, בין שני הצדדים. אסור שניגרר לקונפליקט אלים או בלתי הפיך. חס וחלילה. אבל אם החרדים לא ייכנסו לדיאלוג ממקום אחר לגמרי, הם ימצאו מולם ציבור שיהיה מוכן ללכת רחוק מאד בסנקציות. ולציבור הזה יש עדיין רוב בישראל, והוא נע לאורכה ולרוחבה של הקשת הפוליטית כולה. הבחירה בידיהם. אבל אתמול בירושלים הם לימדו אותנו שהם רחוקים מלעשות את הבחירה הנכונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...