"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יחימוביץ' - אשת שמאל כנה שמוערכת גם בימין

,עודכן

פרישת יחימוביץ' מהחיים הפוליטיים לא צריכה להפתיע את מי שעקב אחרי פעילותה הציבורית והפרלמנטרית לאורך השנים. התמורות שחלו במפלגתה, בשמאל ובעיקר בחברה הישראלית, הביאו אותה כנראה למסקנה שלא תוכל לקדם ולממש את ערכיה הסוציאל־דמוקרטיים.

בתפקידיה כחברת כנסת, כיו"ר מפלגת העבודה, כראש האופוזיציה, כחברה בכירה בוועדות חשובות בכנסת וכמחוקקת נמרצת, גילתה יחימוביץ' חריצות, אמינות והגינות. גם אלה שאינם מסכימים עם דעותיה יודעים להעריך את היצמדותה לדרך שבה בחרה, מבלי לסטות מהקו שאותו אימצה. עקביותה, כנותה ועמדותיה המוצקות היו שיעור חשוב באזרחות לדור שלם של צעירים, שחש סלידה מפוליטיקה של זגזוגים המאפיינת בשנים האחרונות את השמאל.

שלי יחימוביץ' היתה הדוברת הרהוטה ביותר של האידיאולוגיה הסוציאל־דמוקרטית בכנסת ובתקשורת הישראלית, עוד מהימים שבהם הגישה את התוכנית החברתית "הכל דיבורים". את הלהט הסוציאל־דמוקרטי היא הביאה גם לכנסת, גם בימים שבהם החברה הישראלית העדיפה לעסוק בסוגיות קיומיות, מדיניות וביטחוניות, על פני נושאים חברתיים. ברבות השנים, בישראל, כמו במדינות נאורות רבות אחרות, הפנימו שהיוזמה הפרטית, מימוש הכישרון האישי, ההפרטה והחופש עדיפים על פני משטרים סוציאליסטיים. ניסיון הישראלים עם שנים רבות של סוציאליזם היה למעשה אנטיתזה לדיבורים רמים על שוויון, חיסול פערים חברתיים ודאגה לכולם. זו כמובן הסיבה שרעיונותיה של שלי יחימוביץ' שלמענם נאבקה לא שכנעו את החברה הישראלית, והתפיסה הסוציאל־דמוקרטית עברה לשוליים.

רבים בימין הישראלי העריכו מאוד את העובדה שלא הזדהתה עם היאפיות השמאלנית המוכרת. יאפיות שמגלה חיבה עצומה לפלשתינים ולמסתננים, ופחות לאחים המתנחלים. העריכו גם את הימנעותה בהצבעה על החוק שנועד לסגור את העיתון "ישראל היום", חוק שהוביל חבר מפלגתה איתן כבל. צריך היה אומץ לב אמיתי לעמוד מול נחשול פוליטיקאים, שבחסות אינטרסים של עיתון מתחרה דאגו לחופש ביטוי לעצמם ולסתימת הפיות של מי שלא חושב כמותם. כך גם נכונותה להתעמת עם העיתונאי נחום ברנע, שפרסם צילום שלה עם כיתוב מעליב.

הסגנון העכשווי שהשתלט על השמאל כבר לא מתאים לה. יש כנראה בעיה במציאות שבה בראש מפלגת סוציאליסטית עומד מיליונר, או אדם שגר במגדל יוקרה נוצץ ורוצה להוביל איחוד של מפלגות שמאל. נראה שליחימוביץ' קשה לפעול במחיצת שבשבות רוח שמשנות את דעתן על פי צרכים מזדמנים, שבשבות שמאפיינות כעת גם את כחול לבן וליברמן. ראשי השמאל משוכנעים שמנהיגות היא לזהות מצעד, לרוץ ולעמוד בראש. רבים מהם זיהו שהציבור הישראלי צועד ימינה, עטו מסכות ימניות והצטרפו לנשף.

שלי יחימוביץ' הצליחה בשנותיה בפוליטיקה לשמש דוגמה עבור רבים. במפלגת העבודה היום יש לה דור צעיר ממשיך, כמה חבל שהממשיכים שבויים בידי סיסמאות ולא בעשייה אמיתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר