"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
הסבירים והסבירים פחות
התנהלות מובילי המחאה ונציגיה בכנסת מוכיחה שמבחינתם יש רק צד אחד, והשאר ראויים לבוז • השיחות אצל הנשיא במטרה להגיע להסכמה רחבה על הרפורמה היו מצג שווא ושריפת זמן
חסימת בניין פורום קוהלת| צילום: מחאת המילואמניקים אחים לנשק

הסבירים והסבירים פחות

התנהלות מובילי המחאה ונציגיה בכנסת מוכיחה שמבחינתם יש רק צד אחד, והשאר ראויים לבוז • השיחות אצל הנשיא במטרה להגיע להסכמה רחבה על הרפורמה היו מצג שווא ושריפת זמן

,עודכן
0השמעה

"את אישה נחמדה, אבל את לא מבינה ברפורמה", אמר נציג אחים לנשק סא"ל (מיל') אורן שביל לח"כית מהליכוד צגה מלקו בצאתה מפאנל טלוויזיוני בשישי. "את לא מבינה כלום בעילת הסבירות", נאמר גם לי בבוטות באותו האולפן בדיוק, כשניסיתי להסביר מדוע "דיקטטורה" ו"הפיכה משטרית" הן לא הטרמינולוגיה המדויקת לתאר את המצב במדינה. הם לא מעלים בדעתם שיש לצד השני אונות מתפקדות וגלי מוח, ושהוא מסוגל לחשוב עצמונית. זה לא סביר בעיניו שעיינתי, שהעמקתי בחומר ושגיבשתי החלטה מושכלת.

אורן שביל, שזעק נגד ה"דיקטטורה", משתייך כאמור לקבוצת "אחים לנשק", שסתמה באלימות את הפה לנציגים שבאו למחות נגד הכיבוש. כי אין כאן מאבק בעד דמוקרטיה - אלא על השמעת דעה אחת נכונה וצודקת.

‏"אחים לנשק מחזיק על כתפיו את מדינת ישראל", אמר האלוף (מיל') גיא צור, רגע אחרי ששידרו באותו האולפן את הלווייתו של לוחם גבעתי שילה יוסף אמיר, שנפל על משמרתו בקדומים. הציונות הדתית איבדה בשבועות האחרונים את מיטב בניה בבית אל, בעלי, בקיבוץ מירב. בקרב תלמידי ישיבות ההסדר שיעורי ההתגייסות לשירות קרבי עומדים על כ־80%.

התנהלות מובילי המחאה ונציגיה בכנסת מוכיחה שמבחינתם יש רק צד אחד, והשאר ראויים לבוז. השיחות אצל הנשיא במטרה להגיע להסכמה רחבה על הרפורמה היו מצג שווא ושריפת זמן.

גדעון סער התחייב במצע מפלגתו לצמצם את עילת הסבירות. ב־2019, הרבה לפני המהפכה המשפטית של לוין, השופט נעם סולברג נשא נאום חשוב בעמותה למשפט ציבורי: "השימוש של בית המשפט בעקרון הסבירות חייב להיעשות בעצמו בסבירות ובמידתיות. כשבית המשפט חורג מכך, הוא הופך למעצב מדיניות במקום הרשויות שהוסמכו לכך".

גם אהרן ברק אמר: "בבית הנשיא מתגבשת אולי הסכמה שלפיה עילת הסבירות לא תחול על מדיניות של שרים. אם על זה אפשר לספק את יריב לוין, אז אנחנו נשמח מאוד".

המבקשים את צמצום עילת הסבירות מסתמכים על עשרות מקרים שבהם בג"ץ כבל את ידי המחוקקים שביקשו להילחם בטרור. אך האופן שבו יושבים המפגינים באולפנים הממוזגים ומודיעים שהם עומדים להפר את החוק מבלי שיאונה להם כל רע, ממחיש את החשיבות העצמית ואת השכנוע בכך שהם מעל לחוק. בני האלוהים. רק הם יחליטו מה סביר.

‏ניצב אבשלום פלדאמר בכנסת שמוחים נגד הרפורמה טופלו בכפפות של משי, ונזכרתי במפגינים אחרים שזכו ליחס מלטף פחות. לפני כשבוע נתלש בעטרת זקנו של מפגין חרדי, שעמד בדממה עם שלט שבו היה כתוב "אני מוחה". נזרק למעצר מבלי שקיבל אפשרות להיוועץ בעורך דין. במשך שנים נעשה בהפגנות של המגזר החרדי שימוש במכת"זיות, פעמים רבות בכינון ישיר לבלתי מעורבים ובגרימת נזקים חמורים. אבל רק אמש נזכרו הרופאים לצאת בעצומה נגד הנזקים של השימוש במכת"זיות ובתותחי קול בהפגנות.

כי יש מפגינים מהמגזרים החרדי והדתי ומהעדה האתיופית שמותר לנקוט כלפיהם אלימות, ויש מפגינים שהמדינה של אבא שלהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מירב סבר

כתבת רווחה

כתבת תחקירים וחברה של 'ישראל היום'. כותבת על נשים, חרדים, ועוולות חברתיות. פרסמה בין היתר את ׳תחקיר הכדורים הפסיכיאטרים' שחשף כי נשים חרדיות המבקשות להתגרש מוצגות כמשוגעות ומוכרחות ליטול כדורים פסיכאטרים. סבר חשפה כוונת המפלגות החרדיות לאפשר לבנות סמינר להיות מטפלות באמנות ללא תואר אקדמי, ואת הנזקים הרבים שנגרמו בשל טיפול כזה. היתה הראשונה שפרסמה תחקיר מקיף על האונס ופשעי המין שביצעו מחבלי חמאס בשבעה באוקטובר ונתנה במה לנשים שעמלו על תיעוד הזוועות.