"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
השלום של השכן: אפשר לחלום על מציאות אחרת
טסתי למרוקו במשלחת להעמקת הקשרים בין ישראל לבין מדינות שאיתן חתמנו על הסכמי אברהם - יומיים אחרי חדירת המחבל ליישוב תקוע בו אני גרה • הטעם הזר בפה הפך לאופטימיות ילדותית
חתימת הסכמי אברהם עם איחוד האמירויות ובחריין | צילום: אבי אוחיון, לע"מ

השלום של השכן: אפשר לחלום על מציאות אחרת

טסתי למרוקו במשלחת להעמקת הקשרים בין ישראל לבין מדינות שאיתן חתמנו על הסכמי אברהם - יומיים אחרי חדירת המחבל ליישוב תקוע בו אני גרה • הטעם הזר בפה הפך לאופטימיות ילדותית

קרני אלדד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

יומיים לאחר חדירת המחבל ליישוב תקוע שבו אני גרה, טסתי למרוקו. התלוויתי למשלחת של תנועת שראקה, "שותפות" בערבית, שמטרתה העמקת הקשרים בין ישראל לבין מדינות שאיתן חתמנו על הסכמי אברהם. הייתי טעונת פחד ואי אמון לגבי האפשרות של שלום אמיתי. לא יכולתי לדמיין איזו חוויה משנת חיים אעבור.

בכל מפגש מקרי או מתוכנן, לאורך השבוע כולו, מי שפגשנו הרעיף עלינו אהבה. לא היתה תחושת סכנה או אי נוחות. בשיחות עומק עם מקומיים ניסיתי להקשות: יהודים זה לא ישראל, אמרתי. יהודים זה לא ציונים. כשאתם אומרים "יהודים" אתם לא אומרים ישראלים. הם לא הבינו על מה אני מדברת. מבחינתם זה אותו דבר, והוסיפו שאל־אקצא זה רחוק, ושהם באפריקה ומה אני מקשקשת: זאת המדינה שלך. אהלן ביקום. מחזיקים את היד, מסתכלים בעיניים, מחייכים. אמיתי לגמרי, לא מערבבים אותנו. לא יכול להיות שכולם אומרים אותו דבר וכולם משקרים.

הייתי מבולבלת. הדי הירי בתקוע באוזניי, וכאן אני שומעת ערבית מבוקר עד ערב ואני רגועה לגמרי. נוסעת ברכב לא ממוגן, לא חמושה. בנסיעה ממרקש לקזבלנקה עברנו בכפר קטן והילדים בדיוק יצאו מבית הספר. נדרכתי אוטומטית. בכפר הקרוב לביתי לא נוסעים בשעה הזאת, כי הילדים הפלשתינים רוגמים את המכוניות באבנים. כאן הם נופפו לשלום.

היו מהמורות בסיפור האגדה המזרחי הזה: המשלחת נחתה במרוקו ביום מותה של שירין אבו עאקלה, כתבת אל־ג'זירה, שהיתה הפנים של הסכסוך בממלכה. פוליטיקאים שחששו להיראות עם משלחת ישראלית באותם ימים טעונים, דחו את פגישתם. מבחינת "שראקה" זה אומר שצריך לעבוד קשה יותר, ליצור רשת קשרים בין העמים, שפגישות כאלה לא יעלו באלקטורט.

רגל נוספת שעליה נשענים הסכמי אברהם במרוקו היא ההכרה האמריקנית במערב הסהרה כחלק מהממלכה. בכיר שפגשנו אמר: "כמו שלעולם אין זכות להתערב בעניינים הפנימיים שלנו בנושא הסהרה, למה שאנחנו נתערב בסכסוך הישראלי־פלשתיני?! באיזו זכות? מה אנחנו מבינים בסכסוך שכנים רחוק?!" אט־אט חלחלה ההבנה שיש "שלום" אמיתי, למרות שהפסקנו לחלום עליו.

"שלום" היתה מילת שמאל קיצוני, שמשמעותה סכנה קיומית ומסירת חבלי מולדת, הרצון הבסיסי לאחווה אנושית נלקח וטומא. והנה הסכמי אברהם מאפשרים להגיד את המילה שלום ולרצות את מה שהיא מסמלת. בתחילת המסע טעם המילה בפה היה זר, כמעט טמא, כמו בגידה בערכים. בסוף הבנתי שאין סתירה, אלא חיבור לאופטימיות ילדותית כמעט, והמציאות עולה על כל דמיון ועל איך שמנסים להציג אותנו בעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

קרני אלדד

עד גיל 40 הגדירה את עצמה כמוזיקאית, הלחינה, עיבדה, הפיקה, ניגנה (גיטרה וחליל) ושרה. הקליטה שלושה אלבומים של עצמה ועוד המון של אחרים. הקליטה דיסק בהוואנה, קובה, עם המוזיקאים הזקנים והמדהימים של האי. עבדה במועצת יש"ע, ובכנסת ישראל כדוברת של ח"כ אורי אריאל. כתבה בעיתונים שונים. מעצבת פנים בליבה ובעלת אולפן הקלטות במציאות.

Load more...