"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המאגר הביומטרי: למנוע גניבת זהות

,עודכן

החוק הביומטרי נועד לאפשר למדינת ישראל להפיק לאזרחים תעודות זהות ודרכונים ביומטריים שלא ניתנים לזיוף. זאת בניגוד למצב הקיים היום בו התעודות הישראליות הן הקלות ביותר לזיוף בעולם. בישראל יש מאות אלפי אנשים שחיים עם תעודות מזויפות. אנשים אלה עוברים עבירות רבות ובעלי הזהות האמיתית צריכים להוכיח כי לא הם עשו את העבירות.

המתנגדים לא רוצים מאגר של טביעות אצבעות. כל מי שנוסע לארה"ב יודע שהוא נדרש לתת את טביעת האצבע שלו בשגרירות ורוב המדינות כבר הנפיקו מזמן תעודות ביומטריות. אך ללא מאגר לא ניתן להבטיח שלא יבוצעו זיופים.

חשוב להבין שמניעת זיופים של תעודות זהות ודרכונים בישראל היא צורך ביטחוני ממדרגה ראשונה. יתרה מזאת בשירות התעסוקה בישראל כבר שנים קיים מאגר של למעלה ממיליון טביעות אצבעות של אזרחי המדינה ובצה"ל קיים מאגר גדול עוד יותר. ההפחדה של הציבור שמא ינסו לפרוץ למאגר או לגנוב אותו היא הזויה. מדוע איש לא ניסה במשך שנים להגיע למאגרים הקיימים ושאינם מוגנים בשום צורה או בחוק.

צריך להוסיף את התועלת הגדולה: התעודה מאפשרת חתימה אלקטרונית מול כל מוסד בנקאי או פיננסי בעולם; חיסכון של כמיליארד שקל בשנה בקצבאות ביטוח לאומי המשולמות לעשרות אלפים שלכאורה חיים בישראל; ביטול הוויזות לארה"ב לא יתאפשר ללא דרכונים ביומטריים; היכולת לקיום בחירות כלליות או לרשויות המקומיות בקלות רבה ללא צורך בפנקס בוחרים וללא אפשרות לזיופים תוך חיסכון של כסף רב וזמן; הקלה על כניסה ויציאה מהארץ או במקום שנדרשת הזדהות חד־ערכית כמו בבחירות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר