ימנים, אם לא תצביעו - תיעלמו | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ימנים, אם לא תצביעו - תיעלמו

, עודכן
0

אם לא תצאו בהמוניכם להצביע, תטבעו במי המבול ותיעלמו פוליטית. אותות המבול כבר עימנו. יתרונו העצום של הימין בדעת הקהל, כ-70 לעומת 30 אחוזים, עומד להימחק בעוד דקותיים.

הליכוד ונתניהו נתקלים במערכת הבחירות הנוכחית בחמש בעיות כבדות, המעיבות על הסיכוי לשמור על השלטון:

1. כפי שאתלט נזקק לעיתים למישהו שיריץ אותו, כך גם הליכוד צריך מאוד יריב צמוד. בעבר היתה זו קדימה (2009), אחר כך היו אלה המחנה הציוני (2015) וכחול לבן בשלוש הבחירות האחרונות. דווקא ב-2013, כאשר הליכוד וישראל ביתנו רצו ברשימה משותפת, הפסידו השתיים יותר מרבע מכוחן (11 מנדטים) לעומת בחירות 2009. המפלגה השנייה בגודלה היתה אז יש עתיד, שהסתפקה ב-19 מנדטים. יתרונו של הליכוד בסקרים לקראת הבחירות הנוכחיות מרדים את "השטח" הליכודי, הסניפים כמעט אינם פעילים. המונים מתומכי הליכוד בטוחים שהליכוד כבר ניצח, שהרי הוא מוביל ביתרון ניכר על יש עתיד.

האסטרטגיה של יריבי הליכוד, שעיקרה פיצול כוחותיהם, מוכיחה את עצמה עד כה. לליכוד אין כרגע מענה לבעיה חמורה זו, ואין טעם להסביר זאת למצביעים ההססנים, שאינם מסוגלים להבין את מורכבות הבעיה.

2. לאחר שהשמאל כשל בהרצת מועמדי שמאל (פרס), הוא פנה לאסטרטגיה של מפלגות מרכז (קדימה, יש עתיד, כחול לבן) וגם אסטרטגיה זו נכשלה. בשלב השלישי השמאל מעודד הרצת רשימות ימין, דוגמת תקווה חדשה וימינה. המצביעים לשתי המפלגות הללו אינם מודעים לכך שהם קורבנות למניפולציה פוליטית.

3. קשה להבין מדוע ומתי צצות אופנות פוליטיות ומתי הן חולפות מן העולם, או במילים אחרות - מדוע שליט או מפלגה נמאסים בשלב מסוים על חלק מתומכיהם.

אפילו בן-גוריון נמאס על חלק מחסידי מפא"י, נאלץ לפרוש ממנה ונחל ב-1965 תבוסה ניצחת כאשר התמודד מולה. טדי קולק ניצח שש פעמים ברציפות בירושלים, ולאחר 28 שנים בראשות העיר, נקטל ב-1993 על ידי אולמרט במכת ברק. אין הסבר מספק לנסיבות התהליך הקרוי לעיתים "רוטיניזציה של הכריזמה". נראה שנתניהו נמצא עתה על סיפו של תהליך זה.

4. התסבוכת המשפטית שאליה נקלע נתניהו מכרסמת ביכולת ההישרדות שלו ושל הליכוד. נכון אמנם שמביני דבר מודעים לתביעה האבסורדית הזו, שמצטיירת יותר כהוצאה להורג מאשר כמשפט צדק. אולם חלק מתומכי הימין נפלו שדודים כקורבן גם למזימה המתמשכת הזו, שכולה שקר וכזב והיא מתואמת עם "התקשורת", המהווה שחקן פוליטי מובהק המתחזה לגורם עיתונאי-מקצועי.

5. הקורונה פגעה אנושות בטראמפ, והיא אמורה לחבל בסיכוייו הפוליטיים של כל שליט. אף שישראל בהנהגת נתניהו מתמודדת עד עתה ביעילות מופתית עם המגיפה, חלק גדול מן הציבור מאשים את הממשלה וממאן לקבל את העובדה שנתניהו מגלה יכולת מופלאה בנושא זה, גם כאשר בממשלתו תקוע סוס-גמל טרויאני כאבן שאין לה הופכין. הקורונה יצרה משבר רב-ממדי עמוק, והשלטון הוא הקורבן הטבעי לכל הצרות הללו.

לסיכום, חמש הבעיות הללו יוצרות חזות קודרת למדי מבחינתם של הליכוד ונתניהו. כדי להתגבר על כך צריך שמאות אלפים מאלה הקוראים לעצמם ימנים, או לפחות "לא שמאלנים", יאזרו עוז, יקדישו שעה קלה לעצמם ולמדינתם, יגיעו אל הקלפיות, יגאלו את עצמם וישאירו את עצמם בשלטון. אם לא יקרה הדבר, לא יחלפו אלא חמש דקות לאחר שערוצי הטלוויזיה יכריזו בצהלה ובששון על מהפך, ואותם אנשים שלא דאגו לעצמם בזמן הנכון, יבינו שהם נזרקו לשוליים, או בעצם, הפילו עצמם לתהום.

הכותב הוא פרופ' למדע המדינה, מומחה לפוליטיקה ישראלית

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר