"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למרות טעויותיו, אין להתבייש בידידות עם טראמפ

,עודכן

קשים ככל שהיו המראות שלשום מוושינגטון, ישראל לא צריכה להתבייש בידידותה בת ארבע השנים עם דונלד טראמפ.

הסיבה לכך פשוטה: ישראל, או נתניהו, או אוהדיו הרבים בארץ של הנשיא היוצא, אינם אחראים לדונלד טראמפ, אינם מייצגיו ואינם אשמים בטעויות הנוראיות שהוא ותומכיו ביצעו שלשום בליבת הדמוקרטיה החשובה בעולם.

ישראל לא צריכה להתבייש בברית ההדוקה עם טראמפ, משום שהפלישה האלימה של תומכיו לקונגרס לא מוחקת את המהלכים הנועזים שעשו הוא ויועציו למען ישראל ולמען השלום. ההחלטות והתהליכים האמיצים שהובילו, להכיר בירושלים כבירת ישראל, בגולן כשטח ישראלי ובהתיישבות ביו"ש כלגיטימית היו נכונים. הם שיקפו את האמת ואת השכל הישר, ואינם מפסיקים להיות כאלה בגלל האירועים האחרונים.

כמובן, גם הסכמי השלום ההיסטוריים עם האמירויות, בחריין, סודאן ומרוקו לא יתבטלו בגלל מעשי הוונדליסטים, אפילו שחלקם ניאו־נאצים, מכחישי שואה וגזענים מוכרים. גם הורדתה של איראן על ארבע, לשביעות רצונן של כל מדינות האזור, לא הופכת לפחות מוצדקת מכיוון שטראמפ, בנו ופרקליטו שלהבו את תומכיהם לצאת למאבק בתוצאות הבחירות. כל אלה יישארו על מכונם, אם הממשל הבא יאפשר זאת.

על הטוב והרע שבו, את הנעשה אין להשיב. כך הן המציאות וההיסטוריה. מורכבות, מסובכות ומאתגרות. הטבע האנושי מבקש לצבוע אותן בשחור ולבן, אך הכללה ופשטנות נועדו מראש להיכשל, וכמובן גם האלימות. דונלד טראמפ עשה למען ישראל מה שלא עשה אף נשיא לפניו. אף שהכתים את מורשתו שלו בימים האחרונים, חלקה החיובי ניצב ועומד על מקומו.

בכל מקרה, כישראלים, עלינו להתמקד באינטרס של מדינתנו ולא ללכת שבי אחרי נטייתנו היהודית לשיפוט מוסרי של העולם הגדול. כמובן, יש לשמר את הערכים הדמוקרטיים ואין להעלים עין או לטשטש את חומרת הניסיון לשבש את ההכרזה על ביידן כמנצח הבחירות.

אבל עם כל ההצלחה והשגשוג של ישראל ולמרות הקרבה לאמריקה, צריך לזכור שיש לנו צרות קשות וייחודיות. חיזבאללה עדיין מכוון אלינו 120 אלף טילים בכל רגע נתון. חמאס מתחמש בכמות דומה, ואיראן מחשבת לאחור את קיצנו בפצצות גרעין. כך שבהחלט יש להזדעזע מערעור יסודות הדמוקרטיה האמריקנית.

בה בעת, ואף שכמה פרשנים נוטים לשכוח זאת, ישראל צריכה לשמור על ריחוק מסוים מהאירועים. עם כל הכבוד לעצמנו, עדיין איננו המדינה ה־51.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אריאל כהנא

כתב מדיני

פרשן ישראל היום לתחום המדיני וארה"ב. התחיל את הקריירה העיתונאית ב-1996 כעורך וכמגיש יומני חדשות בערוץ 7. במקביל, פרסם כתבות ותחקירים ב"הצופה" ובירחון "נקודה". ב-2006 הצטרף ככתב וכעורך כלכלי ל"מקור ראשון". ב-2009 החל לשמש כתב מדיני של "מקור ראשון", ובהמשך של מעריב ושל אתר nrg. ביוני 2018 עבר לשמש כתב מדיני ב"ישראל היום". בין היתר, חשף את היקפי התמיכה האירופית בעמותות שמאל בישראל, פרסם תחקיר על אודות סוכן שב"כ שמכר כלי נשק לאחים קהלני מקריית ארבע, שהורשעו בניסיון לרצח פלשתיני. סיקר את מרבית האירועים המדיניים בעשור האחרון, ובהם ביקורים של נשיאים וראשי מדינות בישראל. התלווה אל משלחות ראש הממשלה בביקוריו ברחבי העולם - בוושינגטון, בדרום אמריקה, ברוסיה, באירופה ובאסיה. קיים ראיונות רבים עם אישי ציבור בישראל ובעולם, בכלל זה עם נתניהו, סגן הנשיא האמריקני לשעבר, מייק פנס, המועמד הרפובליקני לנשיאות, רון דה סנטיס, שר החוץ האמריקני מייק פומפאו, חברי קונגרס רבים, קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ ושגרירי ארצות הברית בישראל. למד בישיבת ההסדר "אור עציון" ושירת כלוחם בשריון. בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני בלימודי תקשורת מהאוניברסיטה העברית. נשוי ללימור ואב לשבעה. מתגורר ביישוב גבע בנימין (אדם).

כדאילהכיר