עברנו את מחסום הפחד | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עברנו את מחסום הפחד

, עודכן

החרדה שאחזה בציבור הישראלי לקראת מתקפת הסייבר של אתמול רק מצביעה עד כמה הפך האינטרנט לחלק בלתי נפרד מחיינו. רבים באוכלוסייה עדיין לא מחוברים, אבל החלק הפעיל כבר לא יכול בלי תקשורת מהירה וזמינה במשך 24 שעות. כל איום על המצב הנוח הזה של אמינות וזמינות הוא כאילו איום על ההוויה שלנו. וזה נשמע מפחיד, עד ששום דבר לא קרה.

המתקפות יצרו אמנם עומס גדול מהרגיל, אבל מערכות ההגנה והשימוש ב"ענן", המאפשר להגדיל את הקיבולת לפי דרישה, הדפו את כל מי שרצה להוריד את ישראל מהרשת. נכון לעכשיו, עבור ארגון כמו אנונימוס, שאיננו מדינה, זו משימה בלתי אפשרית.

יותר מאשר נזק אמיתי המתקפה אתמול הביאה לתועלת, משום שהתפכחנו מהשאננות בכל הנוגע לסיסמאות קלות לפיצוח, מהקלקה חסרת אחריות על קישורים לא אמינים ואולי גם מגלישה אקראית לכל קישור ולכל תמונה שזימנו לנו החברים ברשתות החברתיות.

בחברות האינטרנט לא ניכרה הפחתה בכמות הגולשים. אולי בשוליים היו כמה משתמשים שהעדיפו לא לגלוש, כי אין להם אנטי־וירוס, כי הם אינם יודעים איך לאושש את המחשב אחרי נפילה, אבל הרוב היסס בשעות הבוקר המוקדמות, ואז חזרה הפעילות לקצב מלא, כמו בכל יום רגיל.

צריך לחשוש ממתקפת סייבר, כי שיבוש מערכות חיוניות עלול לעצור את המדינה, את הכלכלה, את המסחר. החשש מוצדק כי יש הרבה גורמים שרוצים להפיל אותנו, בין שמסיבות אידיאולוגיות ובין שמסיבות מסחריות. הקלות שבה אפשר לחסום גישה לאתרים יכולה לתת רעיונות לפצחנים, אבל שיתוף הפעולה המתגבש במדינות אירופה ישבש את רוב הניסיונות לחסום את הרשת, אם לא את כולם. זהו משחק של חתול ועכבר, והפעם הטובים ניצחו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אילן גטניו

כתב הטכנולוגיה והתיירות של "ישראל היום", בעל טור שבועי לטיולים. התחיל לכתוב ב"הארץ שלנו" כשהיה בכיתה ב'. מעיתוני בית הספר הגיע ישירות לעריכת חדשות ב"ידיעות אחרונות", ובמקביל היה העורך הראשי של עיתון הסטודנטים "יתוש" באוניברסיטת ת"א. הקים וערך את מגזין המחשבים "עולם המקינטוש", ייסד את מוסף התיירות של "ידיעות אחרונות" והיה עורך המדור הכלכלי ורכז הכתבים. אחרי 20 שנה בעריכה חזר לאהבתו, הכתיבה. הוא החל לכתוב על מדע וטכנולוגיה, עד שפרש מהעיתון כדי לסייע לרעייתו נעמי להקים את פורטל הריון והורות "דולה". משם הוקפץ למשרת עורך ראשי באתר הפורומים והבלוגים "תפוז", ואחרי שנה הצטרף למייסדי "ישראל היום". נשוי ואב לשלושה, מחזיק בתואר "דאי שיהאן" - מורה בכיר באמנות לחימה יפנית, ומוביל מהפך בתחום הלמידה ברוח ספרו "לדעת ללמוד".

כדאי להכיר