"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בינתיים נשב על הגדר

,עודכן

בשבוע שעבר (רביעי) נשאל יו"ר הבנק המרכזי בארה"ב ("הפד"), ג'רום פאוול, מתי ארה"ב תצא מהמשבר. היה זה במסיבת עיתונאים שבה פאוול הכריז על כך שאין שינוי בריבית הבנק המרכזי (0.25%-0%). הוא היה מוכן להעריך שככל הנראה הריבית תישאר ברמה הזו לפחות עוד שנה וחצי; הוא העריך שאמריקה לא תחזור לרמות הריבית המשמחות שראינו לפני המשבר, ושהצמיחה תתאושש רק בשנה הבאה, אבל היא תהיה רחוקה מלהיות משביעת רצון, אבל יותר מכך הוא סירב לומר.

לא רק פאוול מסרב להגיד הרבה יותר; צריך מידה לא קטנה של חוסר אחריות, כדי להמר מעבר לכך על תחזיות כלכליות לשנה הבאה. הבדיחה המוכרת אומרת שכלכלנים וחזאי מזג האוויר טובים בתחזיות העבר, אבל האמת היא שכלכלנים חלוקים מאוד גם בעניין "תחזיות העבר", על העתיד אין מה לדבר. ובלי אותן תחזיות, גם תחזיות הנדל"ן לא אומרות הרבה. שיעורי האבטלה, הצמיחה, השכר הממוצע, האינפלציה והריבית - כל אלה ועוד ישפיעו על רמות המחירים בשנים הקרובות. מחירי הדיור מושפעים מרמת התעסוקה, הריבית והשכר הממוצע. הם משפיעים על "תחושת העושר" – אותה תחושה שלפיה אנחנו מתכננים את העתיד ומכאן את ההחלטות בעניין: לקנות דירה, לשדרג דירה או לרכוש דירה להשקעה.

בטווח הקצר שוק הדיור יישאר יציב, מכיוון שהוא ממשיך "לשבת על הגדר". רבים מעדיפים להמתין להתפתחויות לפני שיקבלו את ההחלטה הכלכלית הגדולה בחייהם - קנייה או מכירה של בית. הם ימתינו לראות אם הם חוזרים לעבודה ובאיזה שכר, מה יהיו אפשרויות המשכנתה שלהם וגם מה קורה עם המשק ומכאן גם עם רמת המחירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

ערן בר-טל

העורך הכלכלי של "ישראל היום". שימש מרצה ל"פיתוח חשיבה כלכלית" בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן. בוגר קורס עורכים בינלאומי של מגזין (BusinessWeek (McGraw-Hill. עורך המהדורה העברית "החופש לבחור" של פרופ' מילטון פרידמן, עומד בראש העמותה "כלכלה בשבילך", לקידום השכלה כלכלית. מרצה על: כלכלת ישראל; כיסוי תחומי הכלכלה בתקשורת; עקרונות החשיבה הכלכלית; כסף והשקעות וכן בניית מערכי הדרכה ייחודיים בענייני כלכלה ותקשורת.

כדאילהכיר