הבנקים ייאלצו להכיר במותו של הפקס | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבנקים ייאלצו להכיר במותו של הפקס

, עודכן
0

לשר האוצר היוצא, משה כחלון, מגיע לא מעט מהקרדיט על הקמת הבנק הדיגיטלי שקורם עור וגידים בימים אלה. עכשיו כבר רואים את האור בקצה המנהרה, כשחברת כרטיסי אשראי גדולה חותמת על הסכם עם הבנק המתהווה וכשהבנק משלים את תהליך הצטרפותו כחבר בורסה.

ריכוזיות התיווך הפיננסי בישראל היא מהידועות בעולם ואין דומה לה במדינות המפותחות. כבר לפני שני עשורים פרסם פרופ' דוד לבהרי מחקר מקיף שהצביע על הרעות החולות העולות מהעובדה שיותר משני שלישים מתיק הנכסים של הציבור נוהלו על ידי שתי קבוצות בנקאיות. כל מסקנות "ועדת בייסקי", שהוקמה בעקבות קריסת הבנקים בשנות ה־80 המוקדמות, למעשה נגנזו עד לשנת 2005, כשבנימין נתניהו הוביל את רפורמת בכר, להפרדת קופות הגמל וקרנות הנאמנות מהבנקים.

מאז לא התקדם הרבה בתחום, עד שבתקופתו של כחלון גם חברות האשראי הופרדו מהבנקים, הוקמה מערכת לנתוני אשראי והוקם גוף לשירותי בנקאות - כל מה שאפשר את הולדת הבנק הראשון, אחרי יותר מ־40 שנה שלא קם מתחרה לענף הריכוזי הזה.

הבנק הדיגיטלי הראשון הוא יריית פתיחה לעידן חדש בתחום התיווך הפיננסי. רק לאחרונה נדרשתי לשלוח אישור בפקס לבנק שלי, כחלופה להגעה פיזית לבנק; כנראה הבנק הדיגיטלי יאלץ את הבנקים המסורתיים להתקדם צעד נוסף למציאות הדיגיטלית החדשה ולהכיר במהפכה הטכנולוגית. ובמילים אחרות - הוא יאלץ אותם להתחרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר