"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המשמעת הקואליציונית נעלמת בהצבעה חשאית

,עודכן

העובדה שבחירתו של מבקר המדינה החדש תתקיים היום בכנסת בהצבעה חשאית, מותירה לסיעות האופוזיציה סיכויים לא מבוטלים במאמציהן להכתיר את טייס חיל האוויר לשעבר, אלוף (מיל') גיורא רום, לתפקיד החשוב ורב היוקרה.

ההיסטוריה הפוליטית, נזכיר, מספקת דוגמאות לכך שבהצבעה חשאית מרשים לעצמם הח"כים לשלשל לקלפי את שמו של המועמד הנראה בעיניהם המתאים יותר, ולא לציית להחלטות ולתכתיבים של ראשי הקואליציה.

דוגמה בולטת לכך היתה בבחירות לכהונת נשיא המדינה בשנת 2000, כשבניגוד לכל התחזיות המוקדמות, משה קצב גבר על שמעון פרס. בהצבעה גלויה זה לא היה קורה לעולם.

השיקולים שינחו חלק בלתי מבוטל מחברי הכנסת, שישתתפו היום בהכרעה בין מתניהו אנגלמן, מועמד הקואליציה, לבין גיורא רום, מועמד האופוזיציה, לא יהיו בהכרח מידת ההתאמה לתפקיד, אלא מבחן כוח ראשון בין הליכוד לכחול לבן לקראת הבחירות ב־17 בספטמבר.

ניצחון של אנגלמן יתקבל כדבר צפוי ומובן מאליו, שכן ראש הממשלה וכל אנשי הליכוד, איחוד מפלגות הימין, ש"ס, יהדות התורה וישראל ביתנו יבכרו מבקר בעל עמדות ימניות, שמונה על ידי נפתלי בנט לשמש מנכ"ל המועצה להשכלה גבוהה.

לעומת זאת, ניצחון של רום יתקבל ככישלון של נתניהו, ויש היום לא מעט חברי כנסת שיש להם רצון חזק להביס מועמד שנתמך על ידי ראש הממשלה. אני סקרן לדעת במי יתמכו אביגדור ליברמן וחברי סיעת ישראל ביתנו.

אין זה מקרי שיש רק שני תפקידים חשובים שהכנסת בוחרת את המועמדים להם בהצבעה חשאית (נשיא המדינה ומבקר המדינה).

הדבר נועד לאפשר ל־120 נבחרי הציבור לבחור לתפקידים אלה מועמד שנראה להם כטוב יותר, מבחינת כישוריו, יכולתו, אומץ ליבו וניסיונו הציבורי.

זאת, מבלי שמישהו מנסה להכתיב להם את מי לבחור, ולעיתים גם לאיים עליהם שיינזקו - אם יתמכו במועמד אחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

גדעון אלון

הכותב שימש כתב פרלמנטרי במשך כ-30 שנה, רבות מהן מטעם "ישראל היום"

כדאילהכיר