"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חומת מגן לדמוקרטיה? הצחקתם

,עודכן

לוּ משתתפי הפגנת האופוזיציה במוצ"ש היו חרדים לדמוקרטיה ולמערכת האכיפה והחוק, היו בוקעות משם שאלות נוקבות: מה עם פרשת איציק שמולי? מדוע לא חוקרים לעומק את מי שתמכו בחוק ישראל היום? מה קורה עם ההתקשרות ללא מכרז של "הממד החמישי" בראשות גנץ עם המשטרה? אלא שהמחנה הקטן הדחוס בכיכר נתן קולו לתמיכה גורפת באכיפה בררנית ולחיזוק דרכים פסולות לקשירת כתבי אישום. המסר המזוקק שהשתמע מגרונו של ח"כ לפיד: לא ביבי - לא בודקים! כל האמצעים כשרים להפלת נתניהו!

המקרה של שמולי מוכר לח"כים. רביב דרוקר חשף במהלך הבחירות המקדימות בעבודה, ש"צריך גם לומר שהוא (שמולי) נתמך מאוד ב'ידיעות אחרונות' באיזושהי עסקה שעשה... שמזכירה לנו מאוד דברים שעשו בעבר ח"כים עם העיתון... ששרים מקדמים כמעט כל יוזמה שלהם והוא (העיתון) תומך בכל יוזמה שלהם". הוטל פה זרקור על הצביעות והאכיפה הבררנית בחקירות נתניהו. יש פה עסקת "שלטון־עיתון", שחייבת להיבדק.

בליכוד הרימו את הכפפה. ב־18.2.19 הגישו באמצעות עו"ד מיכאל דבורין תלונה על "חשד לעסקה בין ח"כ איציק שמולי לידיעות אחרונות". דבורין סיפק רשימת פרסומים מפנקים לשמולי בידיעות. גם ערוץ "מאקו" מדבר על "הצעות חוק חסרות סיכוי שזכו לכותרות שח"כים, במיוחד מהאופוזיציה, יכולים רק לפנטז עליהן" - כל זה כתמורה, לכאורה, "בעבור פעילותו של שמולי בשנים האחרונות: בעד פרסום מוצרי עישון בעיתונות, נגד חוק שיסדיר את הפרסום הסמוי ונגד 'ישראל היום' בכמה מישורים".

"לאחר בחינת הפניות והטענות המובאות בהן", כותב אסף שביט, עוזר בכיר לפרקליט המדינה במענה מ־19.5.19, "לא נמצא בסיס לפתיחה בחקירה נגד ח"כ שמולי". מוזר. בראיון ל"מקור ראשון", כשנשאל האם נכון שדווקא תיקו של רה"מ יהיה תקדים משפטי בקביעה שסיקור חיובי יכול להיחשב כמתת בעבירת שוחד, ענה פרקליט המדינה שי ניצן: "כל תקדים משפטי חייב להתחיל בנקודה כלשהי"; והוסיף בחומרה: "כתבה רצינית בעיתון היא בעלת משמעות גדולה עבור איש ציבור... צריך לזכור שוואלה היה אז אתר חדשות השני המוביל בישראל". אתה רציני? עבור איש ציבור כתבה בוואלה שוקלת יותר מכתבות בידיעות אחרונות?

חלק מהתלונות שממתינות למענה בשנים האחרונות: "דרישה לפתיחת חקירה פלילית של כל המעורבים בקידומו של חוק ישראל היום"; בהמשך, תלונה הנוגעת לרכש הפרסומי ללא מכרז בעלות כוללת של מיליוני שקלים שביצעו שרי הרווחה, החינוך והמדע מטעם סיעת "יש עתיד". הלאה: "דרישה לחקירה מיידית של ח"כ יאיר לפיד ביחס לחוק ישראל היום"; "אכיפה בררנית - חוק ישראל היום"; "תוספת לפנייה ביחס לאכיפה בררנית - חוק ישראל היום"; "תלונה ודרישה להודיע מיידית על פתיחת חקירה פלילית לעניין נסיבות התקשרות ללא מכרז של משטרת ישראל עם חברת הממד החמישי בראשות ה"ה בני גנץ ורם בן ברק".

"חומת מגן לדמוקרטיה"? - הצחקתם. במפגן גיבוי לאכיפה הבררנית של ניצן, וחיזוק להמשך ה"לא ביבי לא חוקרים!" האופוזיציה דורשת מבית המשפט להפיל ממשלה שזה עתה נבחרה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר