"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כשהכנרת הפכה לנילוס

,עודכן

תוצאות האמת של החורף הנוכחי ידועות כבר. כמות המשקעים הממוצעת ברחבי הארץ - החל מקו הרוחב המחבר בין באר שבע לנחל הבשור וצפונה - מראה כמויות של כ־125% מעל הממוצע השנתי. מבאר שבע דרומה הממוצעים נושקים ל־80% "בלבד". הכנרת, שהפכה על כורחה לנילוס, אלוהי מצרים, עלתה ב־321 ס"מ מתחילת החורף הנוכחי והמים עוד זורמים.

הטמפרטורות הממוצעות בחורף האחרון נמוכות ב־2 עד 3 מעלות לעומת חורפים מלפני שלוש שנים. המהדרין מזכירים כי חודשים קרים כמו מארס ואפריל לא היו מ־1997. כמות ימי הגשם גבוהה מהממוצע הרב־שנתי. בקיצור, שנה ברוכה בגשמים וחורפית "לפי הספר".

באוקטובר 2007 זכה סגן נשיא ארה"ב לשעבר אל גור עם ארגון IPCC, ארגון על־ממשלתי של האו"ם לנושאי אקלים, בפרס נובל לשלום. לא חלילה פרס נובל בתחום המדע, אלא בתחום השלום. זה היה שיאו של מאמץ, יש להודות מוצלח במיוחד, להפחיד את תבל על יושביה שעומדת להתרחש עלינו קטסטרופה סביבתית. זאת, אם לא נשכיל ונפנים שכדור הארץ מתחמם בעטיים של מעשי ידי האדם הרעים.

תהליך ההפחדה החל עוד בקיץ 1988, כשאל גור, אז סנאטור צעיר, הזהיר מפני בצורות, מחסור במי שתייה, רעב, מחלות, הוריקנים הולכים ומתגברים, הצפה רבתי של חופי היבשות ומחיקתן של ערים שלמות - בשל הפשרה מהירה מאוד של הקרח בקוטב הצפוני. זאת, נוסף על ההשוואה הנלוזה שמי שלא מקבל את אזהרותיו, כמוהו כמכחיש שואה.

השנים חלפו; ממשלות נכנעו למסע ההפחדה ותחנות כוח פחמיות נסגרו בלי שניתנה חלופה הולמת. האשם המרכזי הופל על האדם, הפולט "מיליוני טוּבּוֹת" של פחמן דו־חמצני. צינור החיים של היקום הפך לרעל קטלני שיש למגרו. אפילו חלופה נאותה הנמצאת בשפע, דוגמת הגז הטבעי, הוצגה כ"דלק פוסילי (מאובנים) מזהם".

המתנגדים העיקריים לקידוחי הגז היו התנועות הירוקות; עד היום הן מערימות קשיים על המפעל המבורך הזה. וכאשר הפתרונות הטכנולוגיים הביאו את רעיון התפלת המים לרמה כזו שחלק ניכר ממי השתייה הם מים מותפלים, הערימו התנגדויות אינסופיות, בתואנה שמתקני ההתפלה מזהמים את הסביבה. חלופות "ירוקות" מתגלות כאשליה ממומנת בכספי המסים הירוקים.

וזה עוד לא הכל. בראות המפחידים שכדור הארץ לא מתחמם לפי דרישת הירוקים, הוחלף המינוח: שינויי אקלים. האקלים משתנה באופן קיצוני, הם טוענים השכם והערב, תוך התעלמות מהאמת, מהמציאות. "תהליכי המדבור" החביבים עליהם במסעי הצלב הירוק, לא מקשיבים להם, ממש כשם שהטמפרטורה הממוצעת לא נוהה אחרי התרמית הגדולה. כדור הארץ חולה, אומרים לנו בהבעות פנים מיוסרות, ומנגד מונעים הקמתן של תחנות כוח פחמיות בשל טענות מופרכות. הוריקנים באים בתדירויות ובעוצמות נמוכות, אבל דבקות הירוקים במטרה מעוררת השתאות.

הברכה בעקבות הגשמים האחרונים, לא תרַפה את ידי הדוהרים במסע הצלב המודרני. אתמול נחגג יום כדור הארץ, למרות שסיבות אינספור קוראות לבטלו. שהרי "יישרף העולם, רק שיהיה ירוק" היא סיסמה חזקה מכל אמת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר