"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסיפור הגדול: מי נמצא בחוץ

,עודכן

בואו נתחיל מהסוף. באופן רשמי, נתניהו לא מפרסם רשימות מומלצים, בטח שלא רשימת חיסולים, אבל נתניהו מפרסם רשימת מומלצים ורשימת חיסולים.

כל מי שקיבל סרטון תמיכה מנתניהו, ובעיקר מי שלא, יודע איפה הוא נמצא. כל מי שקיבל מחמאה פומבית בישיבת הסיעה, ובעיקר מי שלא - יודע.

ויש גם את המקורבים, שמדברים עם ראשי הסניפים והפעילים, שמסמנים מה הכיוון ומי המומלצים של ראש הממשלה. מעניין לראות מי נמצא ברשימה של נתניהו ובאיזה מיקום, מעניין עוד יותר לראות מי לא שם, או מי הידרדר אחורה ברשימה. מי שלא ברשימת המומלצים מוצא עצמו ברשימת המחוסלים.

הראשון לשמו ברשימת החיסול של נתניהו הוא, כצפוי, גדעון סער. ראש הממשלה יצא נגדו פומבית וביקש לחוקק חוק שיגביל יוזמות עתידיות שלו. סער, הנחשב אהוד בליכוד, הפך בחודשים האחרונים למוקצה מבחינת ראש הממשלה וגם מבחינת לא מעט מחבריו למפלגה, שמעדיפים ללכת עם נתניהו ולא להסתבך.

בהמשך ישיר למהומה עם סער בשבועות האחרונים, התחזקו הקשרים בין סער וחיים כץ וכך, באופן טבעי, מוצא עצמו גם כץ ברשימת החיסול.

שם מפתיע נוסף ברשימה השחורה הוא יולי אדלשטיין. אמנם מאז המריבה המתוקשרת סביב נאומו של ראש הממשלה בטקס יום העצמאות עברו לא מעט חודשים, אבל נתניהו לא שוכח - וככל הנראה גם לא סולח.

מאוכזב נוסף מהרשימה הוא איוב קרא. מי שמצא עצמו על כסא שר והושמץ פומבית על התחנפותו לראש הממשלה, מצא עצמו נדחק במשבצת ה"לא יהודי" למקום ה־30 וכעת מוצא עצמו מחוץ לרשימת המומלצים.

ההפתעה ברשימת המומלצים היא מכיוונו של ח"כ אמיר אוחנה. נתניהו גם מחבב אותו באופן אישי, וגם מרוצה מהופעותיו התקשורתיות בעניין חוק הלאום וההגנה עליו בעניינים המשפטיים. נתניהו שומר אמונים גם לאנשי אמונו יריב לוין, יובל שטייניץ ומירי רגב. ישראל כץ אמנם קורא תיגר ומכריז כי הוא רוצה להתמודד על ראשות הממשלה, מה שמייד מדרדר אותו ברשימה, אך בחודשים האחרונים החליט נתניהו לחבק את כץ כאיש בעל כח והשפעה במרכז הליכוד ומציב אותו במקום החמישי ברשימת המומלצים.

המאוכזבים הגדולים הם גלעד ארדן, שמבחינת נתניהו מגיע רק למקום ה־13 ברשימת מומלציו, וגילה גמליאל שגם שמה מופיע רק בחמישייה השלישית. מנגד, צמד הדודים - ביטן ואמסלם - מוצאים את עצמם במקום טוב בחמישיה השניה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

יהודה שלזינגר

הכתב הפוליטי של "ישראל היום". בעבר סיקר את תחום החרדים וכן את אזור תל אביב. הצטרף ל"ישראל היום" עם הקמתו ב-2007. בין כתבותיו הבולטות: הפרסומים הראשונים על אודות טיסת השבת, חשיפת פרשת הרב ברלנד, תחקיר על פרשיית אסתי ויינשטיין, מרד האדמו"רים על הקורונה שהביא לביטול אירועים המוניים והצלת חיים של ממש, חשיפת קולו של עמנואל מורנו. כמו כן, זכה לראיין שלושה אנשים מעוררי השראה בשנותיהם האחרונות: אורי אורבך ז"ל, חני וינרוט ז"ל והרב אביחי רונצקי ז"ל. בעל תואר ראשון במשפטים. נולד בבני ברק, נשוי ואב לשלושה.

כדאילהכיר