"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לחרדים קר - עובדה: הם לובשים חליפות

,עודכן

בעת האחרונה עומד המגזר החרדי בפני הסתערות לא פשוטה: מתקפת חצבת. לא המחלה עצמה, אלא הפניית אצבע מאשימה כלפי החרדים כאילו הם האחראים להתפרצות החצבת והפצתה בישראל. הראשונה לחבוט בהם היתה ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו, ובעקבותיה הצטרפו גורמים נוספים, כולל עיתונאים בכירים.

מדובר בהאשמות כוזבות. כמי שפועל בזירה הרפואית כ־20 שנה, אני יכול להעיד שהמגזר החרדי מתחסן בהמוניו. הרבנים מורים, מוסדות החינוך מדרבנים, העיתונים כותבים וקיימת מודעות גבוהה ביותר לחשיבותה של פעולת ההתחסנות.

נכון, יותר ילדים חרדים נמצאו חולים בחצבת - זו עובדה. אבל מסע הרדיפה והאשמת המגזר כולו בהפקרות, בבורות, בהזנחה ובחוסר אחריות הורית - הם בגדר עלילת שווא. מספר הנדבקים הגבוה איננו נובע מאיזו מזימת רבנים שקראו לעדריהם הצייתנים שלא להתחסן. ההסבר לתופעה נעוץ בנתונים הדמוגרפיים ובתנאים האובייקטיביים של המגזר ואורח חייו.

בשונה מהמגזר החילוני, בציבור החרדי קיימת אינטראקציה גבוהה יותר בין הילדים. שעות הבילוי בצוותא מרובות יותר, הן בזמן הלימודים והן בשעות אחר הצהריים, והן כוללות שהות ממושכת יותר בחללים סגורים כבתי כנסת, מוסדות חינוך ועוד. גם לילודה הגבוהה יש השפעה על הסטטיסטיקה.

הגיוני שבמגזר שבו גדלים ילדים רבים בכל בית, יעלו סיכויי ההדבקה. כיתות עמוסות, בתי כנסת, אולמות השמחה השוקקים בכל ערב - כל אלו מאפיינים ייחודיים למגזר החרדי, שרובו ככולו אמנם מתחסן, אך איננו יכול "לחמוק" מדפוסי חייו החברתיים.

האם הוגן להסיק שילדים חרדים רבים נדבקו כי החרדים מסרבים להתחסן? באותה מידה אפשר לקבוע שלחרדים קר יותר, כי הם לובשים חליפות וכובעים. זו כמובן השמצה פוגענית ומכלילה, ויש בה גם מידה לא מבוטלת של חוסר אחריות ציבורי: מישהו עוד עלול לחשוב שלגיטימי לא להתחסן, כי הנה גם החרדים לא מתחסנים.

כיועץ רפואי קיבלתי אינספור פניות כמעט בכל נושא; אך לאורך שנותיי בתחום פעמיים בלבד פנו אלי בעניין הידבקות בחצבת. שתי הפניות האלו, אגב, הגיעו מהורים לילדים בקיבוץ שבו נמנעים מלחסן מטעמים אידיאולוגיים. את מאמצי ההסברה יש למקד אפוא בקהל שמודע לנסיבות ולסיכונים, ולמרות זאת בוחר שלא להתחסן.

הדחף לצוד מכשפות ולסמן שעירים לעזאזל הוא פסול, בוודאי כשמדובר במגזר שלם שכל חטאו הוא ריבוי ילדים המנהלים אורח חיים חברתי ושמח. הוא בעיקר פוגע בהגברת המודעות לבעיה של כלל הציבור, הנתפסת בטעות כ"צרה של החרדים". די להכללות; החרדים לא מפיצים מחלות.

הרב יוסי ערבליך הוא יו"ר אגודת "למענכם" המעניקה ייעוץ רפואי ללא תמורה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר