לא לכניסה קרקעית לרצועת עזה | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא לכניסה קרקעית לרצועת עזה

, עודכן
0

אף אחד לא יחשוד בי ברפיסות מול האויב והטרור, ובכל זאת: במצב הנוכחי, אין טעם להיכנס למבצע יבשתי ברצועה, כל עוד אין כוונה להישאר בה כדי להחזיר את השליטה הביטחונית, כמו במבצע חומת מגן ביו"ש.

הפתרון של "סבב" יבשתי נוסף בתוך הרצועה, רק כדי להשליט שם את הרשות הפלשתינית, כפי שמציעים לנו חובבי הז'אנר הפלשתיני, אינו שווה את מחיר הקורבנות. חיילי צה"ל אינם הכידונים של אבו מאזן.

אסור לממשלה לטעות בהתעוררות הניצית בקרב פרשנים ופוליטיקאים מהשמאל, המבקרים כאחד את הממשלה על האיפוק שהיא נוקטת ברצועה. ברגע שצה"ל ייכנס למבצע יבשתי גדול ברצועה הכולל קורבנות, הם יתהפכו ויתקפו את הממשלה. כשם שבעסקת שליט, רבים מאלה שדחפו לעסקה הפכו למבקריה ומאשימים עד היום את הממשלה שלא עמדה בלחצים... שלהם.

החלופה הצבאית הראויה היא לנצל את היתרון היחסי שלנו - הפצצות מהאוויר ומהקרקע. ממשלת ישראל צריכה להפסיק את ה"טהרנות" שהשתלטה על חלק מקציני הצבא, ולגבות מחיר כבד על כל מטח קסאמים וגראדים.

יש לעבור להפצצות מאסיביות שיזכירו את ההפצצות על רובע הדאחייה בביירות, כדי שהן תיצרבנה בזיכרון חמאס לשנים רבות ככל האפשר, כפי שנסראללה ואנשיו זוכרים זאת עד היום.

פעילות הביטחון הנדרשת כוללת הריסת בתי מחבלים מבוקשים, במקום כניסה רגלית אליהם. מצופה מההנהגה המדינית־ביטחונית להפיק לקחים ולהעדיף את סיכון חיי העזתים על חיי חיילינו. יש להגביר את ההפצצות על מתקני חמאס וגרורותיו, ולהגיע למקומות המסתור של המחבלים, כולל הבכירים שבהם, בהפצצות מהאוויר, בלי נוהל ירי מוקדם על הגגות ("הקש בגג"), אלא בהפתעה - כדי שיחוסלו.

צמרת חמאס מורכבת מפושעי מלחמה ומטרוריסטים, והם מועמדים ראויים לחיסולים ממוקדים. יש להפסיק את החרפה שבחסותה הם מסתובבים כאח"מים עם סוג של חסינות ישראלית בציר עזה־קהיר־טהרן.

ומה באשר להסכם עם חמאס על הפסקת אש ארוכה?

(1) הסכם איתם אינו שווה את הנייר שעליו נכתב, לאחר שכל ההסכמים הקודמים הופרו, כולל זה שנחתם לאחר מבצע צוק איתן.

(2) איך אפשר להגיע להפסקת אש והסדרה ארוכת טווח - כשבידי חמאס חטופים שתי גופות לוחמינו ושני אזרחים ישראלים חיים?

(3) הפסקת אש בתום חודשים ארוכים של טרור השריפות וירי לעבר יישובינו, תעניק לחמאס את תמונת הניצחון, שיש לה ערך רב בעולם הטרור ובמרחב האזורי סביבנו. בחמאס יאמרו - בצדק מסוים - שהם אלה הקובעים את קצב ההפגזות ואת מדרג החיכוך עם צה"ל ויישובי עוטף עזה. מכל מקום, מדינה ריבונית אינה יכולה להשאיר את אזרחיה כבני ערובה בידי ארגון טרור.

מאיר אינדור הוא סא"ל (מיל') ויו"ר ארגון נפגעי הטרור "אלמגור"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר