"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לברון: הרבה יותר מכדורסלן־על

,עודכן

הוא שחקן הכדורסל הטוב בעולם. העונה האחרונה שלו בקליבלנד היתה הטובה ביותר בקריירה שלו והוא בן 33. הוא אחד ממבקריו הקשים של הנשיא טראמפ, ולהבדיל מספורטאים אחרים, מעמדו מעולם לא נפגע בגלל הביקורת שמתח. אבל לברון ג'יימס הוא לא רק אתלט ענק ואגדי מעורב פוליטית, אלא גם אדם שמשנה מציאות חברתית בארה"ב.

השבוע הוא פתח באקרון, אוהיו, בית ספר ציבורי בשם I PROMISE.

הקרן שלו, בשיתוף עם מחלקת החינוך של העיר, איתרה ילדים שאינם עומדים בקריטריונים הארציים של קריאה וכתיבה ובאים מרקע סוציו־אקונומי נמוך, ואפשרה להם להירשם ללימודים. בית הספר פועל במתכונת צ'רטר: ציבורי, חינמי, לא רשאי לדחות שום ילד, הגרלת מקום ללא תעדוף ומעורבות של העמותה שבעצם מנהלת אותו. כל ילד שיצליח להדביק את הפערים ויוכל להיכנס ללמוד באוניברסיטה יקבל מלגת לימודים מלאה באוניברסיטת אקרון.

למה אקרון? זוהי עיר הולדתו. זה המקום שבו אבא שלו נעלם ואמא שלו לא תפקדה, והמורה שלו לקח אותו תחת חסותו וגידל אותו כבן. זו העיר שאילולא לברון, היתה נשארת עוד מקום מיותם, מוכה סמים, זנוח, נטול תקווה. המקום הזה ליד קליבלנד שאיש אינו מגיע אליו לעולם, אלא רק רוצה לצאת ממנו.

פתיחת בית הספר שם היא לא גחמה, גם לא אירוע יח"צ. אם כל התלמידים יצליחו להשיג את הציונים הנדרשים, זה יעלה לג'יימס, על פי ההערכה, כ־100 מיליון דולר. נכון, האיש אימפריה כלכלית ומותג, ויש באפשרותו לשלם את הסכום; אבל עדיין, אין הרבה מיליארדרים בסביבה שהיו מוכנים להוציא מכיסם סכום כזה למען ילדים זרים לחלוטין. אבל ג'יימס עושה משהו שאיש במעמדו לא עשה עד היום: הוא מציב חינוך ציבורי במרכז, מאפשר לילדים שלא מעניינים אף אחד למצוא לעצמם מקום ומטרה.

בעידן שבו בטסי דבוס, שרת החינוך בממשל טראמפ, דוגלת בהחלשת החינוך הציבורי ובחיזוק בתי הספר הפרטיים, ג'יימס מציב אלטרנטיבה ופועל. המעורבות שלו היא כוח ומנוף, דוגמה ומופת לאופן שבו אנשים מצליחים יכולים וצריכים להחזיר לחברה.

ספורטאים מצליחים, כמו אמנים, יכולים להישאר באזור הנוחות שלהם וליהנות מההצלחה, מהכסף הגדול ומההערצה. מייקל ג'ורדן, האיש והאגדה, נמנע במשך שנים מלהביע עמדה בסוגיות פוליטיות וחברתיות, ורק לאחרונה, שנים לאחר פרישתו, העז לתמוך במאבקם של שחקני הפוטבול השחורים. ג'יימס לא חושש. הוא מביע את עמדותיו הפוליטיות ללא מורא, ופתיחת בית הספר היא עוד אמירה חברתית ופוליטית שלו. הוא מוכיח שהוא לא רק אישיות אדירה על הפרקט - אלא גם בחיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר