"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יהדות אנגליה ניצבת בפני סכנה אמיתית

,עודכן

לפני יותר מעשור התרעתי, שהפסיביות של ההנהגה האנגלו־יהודית הרסנית. מנהיגי יהדות אנגליה היו "עבריים מפוחדים, שמטרתם העליונה להימנע מלטלטל את הסירה".

כשראש עיריית לונדון, קן ליווינגסטון, פלט אמירות אנטי ישראליות ואנטישמיות, ההנהגה היהודית התעלמה. כשההנהגה המוסלמית קראה לביטול יום הזיכרון לשואה, הגיב ועד שליחי הקהילות באופן אפולוגטי. כשמיק דיוויס, יו"ר המגבית המאוחדת לישראל דאז, הכריז שישראל נמצאת בסכנת הפיכה ל"מדינת אפרטהייד", נמנעה ההנהגה היהודית מלגנותו.

כשמלאני פיליפס חזתה את הסכנות הניצבות בפני החברה הבריטית כתוצאה מההגירה המוסלמית, תייגו אותה המנהיגים היהודים כקיצונית. פחות מעשור לאחר מכן, התברר שתחזיותיה היו מאופקות לעומת המציאות.

הקהילה הוכתה בהלם כשמפלגת הלייבור בחרה כמנהיגה את ג'רמי קורבין. קורבין מתקשר עם אנטישמים ומכחישי שואה, ותומך ב־BDS ובקבוצות טרור כחמאס וחיזבאללה.

חברי פרלמנט רבים מהלייבור השמיעו הערות אנטישמיות, חלקם הושעו. המפלגה התעקשה לדלל את הגדרת האנטישמיות בהשוואה למקובל. כתוצאה מכך, היהודים ערקו מהלייבור בהמוניהם. המצב מדאיג במיוחד. יהדות בריטניה ניצבת מול איומים חמורים. ייתכן שראש הממשלה הבא יהיה אנטישמי מוחלט.

סכנה נוספת לקהילה היהודית היא האווירה מבית. קבוצות קיצוניות כמו "יחד" מבקרות את ישראל תדיר. יותר מ־500 יהודים חתמו על עצומה המגנה את ועד שליחי הקהילות שנזף בחמאס, ונמנע מלגנות את ישראל על שהרגה את אלו שניסו לחדור את גבולותיה.

אך ההתפתחות המדאיגה ביותר היא מעמד הדור הצעיר. האנטישמיות בקמפוסים הגיעה לרמות שיא. סטודנטים יהודים נמנעים מעימותים עם אנטי ישראלים, ויהודים מסורים מרגישים צורך להשמיע ביקורת פומבית כלפי ישראל. בחודש שעבר, כ־50 צעירים הפגינו נגד ישראל מחוץ לפרלמנט, אמרו קדיש לזכר הטרוריסטים ההרוגים של חמאס, והאשימו את הקהילה היהודית בכך שלא גינתה את "הכיבוש הישראלי והכוח הבלתי מידתי של המשטר הישראלי".

רובם היו חברים בארגון הנוער הרפורמי "נצר", המתיימר להיות ציוני. אחת מהם, נינה מוריס־אוונס, מונתה להוביל סיור נוער בישראל, אך נפסלה בשל הפעילות הזאת. הדבר הוביל לעצומה שיועדה להנהגה היהודית מצד כמאה חתומים, "מנהיגי עבר והווה ממגוון תנועות נוער ציוניות" שהתחייבו לתמוך במגוון נרטיבים, ובתוכם אלו המבקרים את ישראל.

רוב החתומים היו מ"נצר" והם פעלו באישור רבניהם. גורמים אלו זוכים לתמיכת מנכ"ל המפלגה השמרנית, שגינה את "המבקשים לפסול משתתפים בקדיש מתפקידיהם". התגובה מצד ההנהגה הייתה דוממת.

העיתון ג'ואיש כרוניקל הודה, שרוב היהודים יחשיבו את תפילת הקדיש על מחבלי חמאס כמעוותת, אך טען שהמכתב הפתוח משקף "שינוי מהותי פוטנציאלי בקהילה". באווירה זו של אנטישמיות גלויה בלייבור וחינוך לקוי של בני הנוער הציוניים, ניצבת ההנהגה היהודית מול האתגר הגדול ביותר שלה. במידה שתיכשל, כל שיישאר מיהדות בריטניה יהיה אסופות של קהילות חרדיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר