"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עזה: זורעי הרוח קצרו סופה

,עודכן

פנטזיית "שיירת השיבה" הותירה חמאס מאוכזב. קציר הדמים שהציג בתום היום הראשון - שכלל את המסיתים ואלה שהרחיקו צעד יותר מידי אל עבר הגדר - היה מועט. אל ג'זירה כהרגלה הסיתה ותדלקה, ו"גורנישט".

מי שניסה להציג עשרות או מאות הרוגים בהתנגשות חזיתית יזומה עם צה"ל, לא הצליח לחלץ את התמונה המבוקשת בערבו של יום רווי אשליות, שסך קורבנותיו לא הגיע למספר ההרוגים ברגע אחד של לחימה בסוריה, תימן, עיראק או לוב.

בקו התוצאה לא הצליח איש מהמתגודדים ה"ספונטניים" לעבור את מערך צה"ל שניצב מולם רגוע ומוכן. עשרה מההרוגים שנורו בקו העימות היו מוכרים ממילא לכוחות הביטחון ונמחקו ממצבת הטרור.

ההתנגשות בקרבת הגדר היא ניסיון נואל להסב את תשומת הלב של התושבים הסובלים בגלל חמאס מבעיות אמיתיות של מים, חשמל, כלכלה וביוב. מסע האיוולת במטרה להסלים עד עימות עם צהל וחדירה המונית לשטחנו, היה לכישלון נוסף במסכת האסונות שהמיטה הנהגתו העלובה של חמאס.

התוכנית היא לצבור מתח ואנשים לעבר ה"פיצוץ הגדול" שיחול ב־15 מאי, יום "הנכבה" והעברת השגרירות האמריקאית לירושלים. מועדים אלה לא ישתנו. איש מהעזתים, אפילו בהנהגת חמאס, אינו מאמין באמת ביכולתם לחדור לישראל וליטול את יפו חיפה ועכו, מידי היהודים. אלא שהמשחק הציני של הפלשתינים בחיי אנשיהם ממחיש את מסוכנותם באשר לכוונותיהם המוצהרות כלפי חיי האדם שלנו.

ואכן, הסיטואציה האלימה שיצר חמאס במתכוון, השתמשה בנשים וילדים, ובמתאבדים כדלק אנושי, מאיץ להצטברות נוספת של מפגינים ככל שיישפך דם בגזרת העימות, ונוצף בגל בינלאומי של גינויים. מוזר שלא שמענו גינוי לחמאס מארגונים כגון יוניצ"ף על שימוש בילדים ובנשים כתחמושת מתכלה.

חמאס כארגון טוטליטרי יישאר בשטח גם מחר, כי אין לפלשתינים שום מנגנון שיסיר מעל גבם את הצורר האמיתי. בינתיים, ההר הוליד עכבר ובערבו של יום נשמעו קולות ההרגעה ה"מאוזנים" ממזכ"ל האו"ם ומדוברת מחלקת המדינה האמריקאית, לצד קולות הגינוי המסורתיים מטורקיה וקטר־ מעוזי האחים המוסלמים, החותרים גם נגד מצרים. גם מירדן נשמע גינוי, אותה ממלכה רוטטת האנוסה להשמיע קולות גינוי נגדנו, כל אימת שביטחון הפנים שלה נמצא בסכנה.

האמת היא שאיש לא יצא מגדרו, חוץ מפעילת שמאל ישראלית צדקנית, שבמקום להזדהות עם בני עמה המותקפים תבעה למנות ועדת חקירה לנוכח הפגיעה ב"חפים מפשע"; אולי רצתה לעמעם את מבוכתה שעה שנתפשה לאחרונה בשקרים. בינתיים תבע איסמאעיל הנייה מאבו מאזן להסיר את הסנקציות על עזה, אולי ירוויח משהו מצעדת השיבה האומללה.

נראה שאמות הספים לא קרסו. יפו, חיפה ועכו לא "שוחררו", כשם שהטילים והמנהרות לא הובילו לטבח המבוקש, והמטענים על הגדר והטרקטורים שחובלו לא הועילו. העולם עסוק במרחצאות הדמים האמיתיות במחוזות אחרים בעולם הערבי, ולא באפיזודה הצינית של חמאס וקורבנותיו העזתים האומללים.

בינתיים, הכריזו גם בשטחי הרש"פ על יום שביתה וזעם, שהרי אסור לתת לחמאס לגנוב להם את ההצגה. שגריר הרש"פ באו"ם ביקש ועדת חקירה בינ"ל לחקירת "פשעי ישראל". כמובן.

אשר לנו - מדובר "בקדימון" שיחייב את צה"ל להכות בגידולי הפרא בעודם בנביטתם. ככל שתחזק מכת הפתיחה וייחלש ממד התמיכה העולמית, ידעכו כוונות המארגנים ושכירי החרב.

מדובר במודל ניסוי שהפלשתינים ישאפו לשדרג, חרף כישלונם. מכל ענפי הטרור שניסו עד כה, נותר רק זה המטיל יהבו על רחמנותם של הציונים והאמפתיה של הנוצרים מאירופה שמוריהם מהאחים המוסלמים הגדירו כ"כופרים" ו"צלבנים". נתניהו צוטט באלג'זירה כמברך את פועלם של הכוחות והמכשול יושלם. אשר לעזתים, הם ימשיכו להניח בלטות ולשתות את מי ים עזה כפי שניבא ערפאת כדבר המשל הערבי: "כמו שבאתם תסתלקו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר